Ziarul electronic al arădenilor

Real Madrid a câştigat Liga Campionilor pentru a 12-a oară

Formaţia spaniolă Real Madrid a învins, sâmbătă, la Cardifff, cu scorul de 4-1 (1-1), echipa italiană Juventus Torino, şi a câştigat Liga Campionilor pentru a 12-a oară în istoria sa şi a doua oară consecutiv.

Real devine prima echipă din istorie care reuşeşte să-şi păstreze titlul în actualul format al Ligii Campionilor.

Pentru Real Madrid a marcat Cristiano Ronaldo în minutele 20 şi 64, Casemiro, în minutul 61 şi Asensio în minutul 90.

Mario Mandzukici a înscris pentru Juventus în minutul 27.

Meciul a fost arbitrat de germanul Felix Brych, ajutat de asistenţii Mark Borsch şi Stefan Lupp şi adiţionalii Bastian Dankert şi Marco Fritz. Arbitru de rezervă a fost sârbul Milorad Mazici, iar rezervă a asistenţilor germanul Rafael Foltyn.

La festivitatea de deschidere a cântat trupa americană Black Eyed Peas. Trofeul Ligii Campionilor a fost adus pe teren de fostul internaţional galez Ian Rush.

La meciul de la Cardiff au asistat şi mai mulţi foşti jucători ai Generaţiei de aur a fotbalului românesc, printre care Gheorghe Popescu, Bogdan Stelea, Dan Petrescu, Ioan Ovidiu Sabău, Basarab Panduru, Florin Prunea, Gheorghe Hagi, la invitaţia oficialului UEFA Ionuţ Lupescu.

Cristiano Ronaldo a reuşit să ajungă la cota de 600 de goluri marcate în cariera sa de profesionist.

Zinedine Zidane a reuşit să devină al doilea antrenor care câştigă două competiţii europene în primele două sezoane, după Dettmar Cramer cu Bayern Munchen (1975, 1976).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.