Ziarul electronic al arădenilor

Răzvan Cadar: „Moneasa are nevoie de un alt primar, nu numai de bani”

Principala piedică pentru dezvoltarea stațiunii Moneasa este primarul comunei. Ioan Nuțu Herbei nu a fost capabil să atragă fonduri europene, așa cum au făcut-o majoritatea primarilor din județ, chiar și cei care administrează comune mai mici decât Moneasa.

Primarul Herbei a fost ignorat și de propriul guvern PSD, care nu a făcut nimic ca Moneasa să fie mai atractivă, susține vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar.

„Parcul din Moneasa a ajuns, în mandatul primarului PSD Ioan Nuțu Herbei, ca spațiile dintre liniile de tramvai din municipiul Arad. Pădurile de pe raza comunei au fost defrișate fără jenă, ceea ce a afectat probabil și calitatea aerului de la Moneasa, dar rămâne să stabilească asta, eventual, procurorii.

Când în alte stațiuni se construiesc piste de schi artificial, telescaune, complexuri turistice atractive, Herbei a rămas blocat în gândirea anilor 1970-1980 și crede că Teatrul de Vară și un festival de muzică populară ar aduce sute de mii de oameni la Moneasa. Este trist și pentru comună, și pentru județul Arad, că singura noastră stațiune de interes național este administrată de un primar în mandatul căruia hotelurile sunt tot mai pustii și multe dintre ele au fost scoase, tocmai de aceea, la vânzare.

 Și ștrandul de la Moneasa este de vânzare. Stațiunea este pustie, fără nicio atracție pentru turiștii tineri, pentru că primarul care ar trebui să se ocupe de asta este mult mai preocupat de lemnele din pădure” – a declarat Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean Arad a alocat 651.000 de lei în ultimii pentru dezvoltarea taberei școlare de la Moneasa și pentru Teatrul de Vară.

Consiliul Județean Arad precizează că în ultimii trei ani nu a primit niciun feed-back de la Primăria Comunei Moneasa, deși a solicitat în repetate rânduri strategia de dezvoltare turistică a stațiunii sau măcar o schiță orientativă care să reflecte viziunea administrației din Moneasa, referitoare la dezvoltarea stațiunii.

„Primarul Ioan Nuțu Herbei vorbește despre un Aqua Park și un Aventura Parc la Moneasa. Ambele i-au fost promise de PSD cu mai mulți ani în urmă și nu s-a ales nimic de niciunul dintre ele. Primarul, la rândul său, nu a fost în stare să câștige proiecte de finanțare. Iată de ce părerea mea fermă este că Moneasa are nevoie de un alt primar, nu numai de bani, să iasă din punctul mort în care au dus-o PSD și Ioan Nuțu Herbei”, a declarat Răzvan Cadar.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI: Ioan Nuțu Herbei: Sprijin zero pe toate planurile, pentru Moneasa, din partea Consiliului Județean

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.