Ziarul electronic al arădenilor

Razie în Arad. Peste 120 de persoane au fost legitimate

Peste 120 de persoane au fost legitimate de polițiști, în decurs de două ore, în timpul unei acțiuni care s-a desfășurat în municipiul Arad, în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

La acțiunea derulată duminică au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Arad  – Biroul de Ordine Publică, Biroul Rutier, Biroul de Investigații Criminale, Proximitate, secțiile de Poliție Urbană și Serviciul Transporturi Feroviare.

„Activitățile desfășurate de polițiști s-au concentrat în zona Piața Gării – Podgoria – Centru și a avut ca scop descurajarea activităților infracționale, precum și sancționarea nerespectării prevederilor legale în domeniul ordinii publice și rutieră. În două ore de activități, au fost legitimate 126 de persoane, fiind controlate documentele a 78 de vehicule. Polițiștii au efectuat verificări la 9 agenți economici și au indisponibilizat produse artizanale în valoare de 300 de lei, pentru care comerciantul nu a putut prezenta documente legale“, se precizează într-o informare a IPJ Arad.

Au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.920 de lei, astfel: 23 conform Legii 61/1991 (privind normele de conviețuire socială), în valoare de 4.600 de lei, 50  conform O.U.G. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), în valoare de 14.770 de lei, 1 conform Legii 12/1990 (privind faptele de comerț), în valoare de 550 de lei 3 avertismente scrise conform Legii 333/2003 (privind paza bunurilor).

De asemenea, au mai fost întocmite două dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Aceste activități vor continua și în perioada următoare pe raza municipiului și în județ, au informat reprezentanții IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.