Ziarul electronic al arădenilor

Războiul zăpezii. Firma de deszăpezire renunță la contract

Firma care a câștigat licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene din Arad a anunțat că este de acord cu rezilierea tuturor contractelor cu Consiliul Județean.

Prin intermediul unui drept la replică adresat conducerii CJ Arad, care s-a declarat nemulțumită de activitatea firmei, conducerea SC INTECO HOLDING a informat, marți, că este de acord cu rezilierea tuturor contractelor cu Consiliul Județean Arad, la zi, în conformitate cu legile în vigoare.

Conducerea firmei a făcut și câteva precizări cu privire la cronologia demersurilor juridice derulate între societate și CJA.

„În 08.09.2015 am participat la selecția de oferte, organizată pe platforma SEAP, și potrivit criteriului de atribuire – prețul cel mai scăzut, cu respectarea documentației de atribuire, am fost declarați câștigători ai procesului de selecție pentru servicii privind protecția drumurilor publice pe timp de iarnă, combaterea lunecușului și înzăpezirii Lot 1 – Sector Arad, Lot 2 – Sector Chișineu Criș, Lot 3 – Sector Ineu, Lot 4 – Sector Sebiș, Lot 5 – Sector Lipova, Cod CPV: 90620000-9.

Acordurile cadru fiind semnate în 07.10.2015, iar contractele subsecvente în 27.10.2015.

Semnatar din partea CJA, președinte – Adrian-Florin Țolea.

Caietele de sarcini  impuse de CJA stabilesc următoarele:

2.2. Intervențiile pentru combatere polei se fac de două ori pe zi, între orele 3.00 – 5.00 și 15.00 – 17.00, în funcție de condițiile climatice ale zilei respective,iar pentru deszăpezire, când stratul de zăpadă pereclitează siguranța circulației, ori de câte ori este nevoie.

2.14. Intervalele de timp admise intervențiilor pe drumuri:

Nivel de intervenție N.I.2.

12 ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite – Deszăpezire drum pe min.1 bandă de circulație pe sens.

36 ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite – Deszăpezire drum pe toată partea carosabilă.

Maxim 3 zile – Curățarea zăpezii pe platforma drumului (asigurarea circulației pe toată partea carosabilă )

Nivel de intervenție N.I.3.

16 ore – Deszăpezire drum pe min. 1 bandă de circulație pe sens.

48 ore – Deszăpezire drum pe toată partea carosabilă.

Maxim 4 zile – Curățarea zăpezii pe platforma drumului (asigurarea circulației pe toată partea carosabilă )

Cu o norma de timp 15 km/h (Art. 2.11 din Caietul de sarcini).

„Referitor la faptul că «utilajele erau pe drum dar nu aveau încărcate cu materiale antiderapante», vă rugăm să verificați Planul de deszăpeziri prin care contractorul a stabilit puncte de sprijin la distanțe de peste 35 de km, când capacitatea de încărcare a unui utilaj poate acoperi maxim 20 km, acesta fiind practic obligat să parcurgă de două ori drumul retur la baza de încărcare.

Nu considerăm că reputația companiei noastre, o societate din domeniul construcțiilor  apreciată și premiată la nivel național, cu experiență în deszăpeziri de drumuri naționale și autostrăzi, poate fi atacată doar pentru că ne-am îndeplinit cu succes obligațiile contractuale în relația cu o instituție publică, indiferent cine o conduce.

E reprobabil asemenea contracte să fie reduse la comentarii evazive și acuze atât de eronate.

Credem că după informarea corectă și faptul că în anii: 2015, 2016 și începutul anului 2017, pe drumurile județene la care a acționat cu servicii de deszăpezire compania noastră, nu au existat incidente, puteți trage concluziile potrivite cu privire la serviciile prestate pentru Consiliul Județean Arad.

Totodată, cerem public domnului președinte al CJA și domnului vicepreședinte să ne comunice clauzele contractuale încălcate, amintindu-le faptul că noi am fost primii care am pus în discuție cu administratorul CJ, dl. Gheorge Stoian rezilierea contractelor de deszăpeziri din primăvară, datorită faptului că Planul de deszăpeziri și Caietele de sarcini sunt prost făcute“, se arată într-un comunicat de presă remis de SC INTECO HOLDING.

La sfârșitul săptămânii trecute, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a anunțat că instituția va rezilia contractul cu firma care a câștigat licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene, deoarece nu s-a achitat de atribuții.

CITITI SI: Cionca: „Reziliem contractul cu firma de deszăpezire“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.