Ziarul electronic al arădenilor

Răsturnare de situație în cazul mașinii căzute în lacul Ghioroc. Un tânăr, arestat

Unul dintre cei doi tineri care au scăpat cu viață din mașina care a căzut în lacul de la Ghioroc, iar două tinere au murit, a fost reținut, miercuri, de polițiștii arădeni.

Tânărul în vârstă de 18 ani, din localitatea timișeană Orțișoara, a fost reținut pentru 24 de ore.

Anchetatorii au stabilit că la volanul autoturismului care a ajuns în lac se afla tânărul de 18 ani, care s-a salvat ieşind din maşina scufundată alături de un alt tânăr, deşi cei doi supravieţuitori declaraseră iniţial că una dintre fete era la volan.

Poliţiştii au anunţat, miercuri, că unul dintre supravieţuitorii accidentului din 20 mai – când un autoturism cu patru persoane a căzut în Lacul Ghioroc, iar două tinere s-au înecat -, a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru ucidere din culpă.

„În baza probatoriului administrat, s-a stabilit că în data de 20 mai, tânărul de 18 ani, din Orţişoara, s-ar fi aflat la volanul autoturismului pe care l-ar fi condus şi al carui control l-ar fi pierdut, răsturnâdu-se în Lacul Ghioroc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu.

Anterior, suspectul a susţinut că la volan se afla una dintre fetele care s-au înecat pentru că nu au putut ieşi din autoturism.

Tânărul va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru ucidere din culpă.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 20 mai, fiind anunţat la 112 de către o femeie care a văzut cum un autoturism a plonjat în Lacul Ghioroc (aflat la 25 kilometri de municipiul Arad), de pe un alt mal decât cel frecventat în weekend de mii de persoane care fac plajă şi baie.

Echipaje de descarcerare şi scafandri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad s-au deplasat imediat la faţa locului, având şi o barcă, iar înainte a ajuns un ehipaj SMURD.

Din apele lacului au ieşit singuri doi bărbaţi, de 18 şi 27 de ani, care au primit îngrijiri de la medici, însă aceştia au spus că două tinere, de 24 şi 26 de ani, au rămas blocate în maşina care s-a scufundat, lacul având la mal peste opt metri, în timp ce la mijloc depăşeşte 15 metri.

Reprezentanţii ISU au intrat în apă şi au reuşit recuperea victimelor, însă manevreme de resuscitare, care au durat două ore şi jumătate, nu au avut efect.

UPDATE

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat, joi, că pe numele tănărului de 18 ani a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

CITITI SI: Mașină căzută în lacul de la Ghioroc. Două tinere au murit

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.