Ziarul electronic al arădenilor

Ramona Lile, reclamată că și-ar fi plagiat doctoratul

Ramona LileRamona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu“ din Arad, a fost reclamată oficial la Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), că și-ar fi plagiat doctoratul.

UEFISCDI a înregistrat, luni, o sesizare de plagiat care îi vizează pe Florentin Pandele, primarul din Voluntari, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, şi pe Ramona Lile, rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu“ din Arad, conform news.ro.

Sesizarea de plagiat a fost depusă de Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia.

De altfel, Dogaru este și inițiatorul sesizărilor de plagiat în cazul doctoratelor susținute de fostul premier Victor Ponta, de fostul vicepremier Gabriel Oprea și de actualul ministru de Interne, Petre Tobă.

„Depun pe această cale o sesizare referitoare la nerespectarea standardelor de etică profesională de către persoanele numite în lista de mai jos, mai precis suspiciuni de plagiat a tezelor de doctorat. Dovezile plagiatului masiv și incontestabil au apărut în urma unor anchete riguroase de presă și sunt disponibile în domeniul public”, a arătat Cristian Dogaru în sesizare.

Sesizarea de plagiat depusă de Dogaru a fost înregistrată, luni, la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

„S-a primit această sesizare de plagiat în această dimineață. Sesizarea își va continua cursul“, a explicat pentru news.ro, Adriana Rotar, expert în comunicare la UEFISCDI.

Urmează ca sesizarea să fie trimisă Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, care va putea începe analiza după ce va fi aleasă structura de conducere. Cei 47 de membri își vor alege conducerea în această săptămână.

CNATDCU are 35 de comisii de specialitate. În funcție de tematica lucrărilor de doctorat, sesizările de plagiat sunt trimise comisiei căreia îi aparține domeniul vizat.

Apoi, CNATDCU trebuie să se pronunțe în raport cu această sesizare în termen de 45 de zile. Decizia Consiliului poate fi contestată în 10 zile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.