Ziarul electronic al arădenilor

„Raftul de carte Tübingen“ a fost inaugurat la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“

La finele lunii trecute s-a semnat înfrățirea între Consiliul Județean Arad și Districtul Tübingen.

La o lună de zile după momentul oficial, apar deja primele roade. Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ Arad a primit, din partea administrației orașului german o importantă donație de carte în limba lui Goethe.

Cu acest prilej a și fost inaugurat „Raftul de carte Tübingen“.

La eveniment au fost prezenți Martina Guizetti, șefa cancelariei președintelui Consiliului Districtual Tübingen, Iustin Cionca, președintele C.J. Arad, Andrei Ando – director executiv în cadrul C.J. Arad, Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru  D. Xenopol“ Arad, angajați ai bibliotecii și cititori.

Donația cuprinde opere din diverse domenii de la beletristică, la albume de artă, lucrări de prezentare a celor două faimoase universități din Tübingen, dar și monografii ale orașului de pe malul Neckar-ului și împrejurimilor sale.

Cu acest prilej, Martina Guizetti a spus că, în viitorul apropiat, toate școlile din județul Arad, în care se predă în limba germană, vor fi dotate cu asemenea rafturi cu cărți.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol“ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.