Ziarul electronic al arădenilor

Punctul de trecere a frontierei Grăniceri – Elek, deschis temporar

Punctul de Trecere a Frontierei Grăniceri – Elek (Ungaria) va fi deschis,  duminică, cu ocazia evenimentelor organizate în cele două localități.

Consiliul Județean Arad a anunțat că Punctul de Trecere a Frontierei Grăniceri – Elek va fi deschis duminică, 20 august, între 9.00 şi 23.00.

Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, a anunțat intenția de a permanentiza deschiderea tuturor celor patru puncte de trecere a frontierei, Iermata Neagră – Dénesmajor, Variașu Mic – Dombegyház, Nădlac – Csanádpalota, Grăniceri – Elek şi a afirmat că această inițiativă va avea „un impact pozitiv, atât pe plan economic, cât și social“.

„Încă din toamna anului trecut, punctul de trecere al frontierei a fost deschis temporar în fiecare zi de sâmbătă, între orele 9.00 şi 17.00. Având în vedere că Zilele Comunei Grăniceri se vor desfăşura în perioada 19 – 20 august, am solicitat ca punctul de trecere să fie deschis şi duminică. Fără această măsură, localnicii care doresc să călătorească în țara vecină trebuie să ocolească 45 de kilometri, ceea ce îi costă atât timp, cât și resurse financiare suplimentare”, a declarat Sergiu Bîlcea.

În cursul zilei de duminică, ansamblul de dansuri „Bujorii Grănicerilor“ şi ansamblul din Elek vor susţine spectacole de o parte şi de cealaltă a graniţei.

„În aceste condiţii, deschiderea frontierei în ziua de 20 august, este mai mult decât binevenită. Aşteptăm cu nerăbdare momentul în care aceasta va fi deschisă permanent”, a afirmat Petru Claudiu Bătrînuţ, primarul comunei Grăniceri.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.