Ziarul electronic al arădenilor

Puncte de trecere a frontierei temporare, la granița cu Ungaria

Patru puncte de trecere a frontierei temporare vor fi deschise o dată pe săptămână, între România şi Ungaria, acestea fiind situate în localităţi din Arad care au beneficiat de proiecte europene prin care au fost modernizate drumurile transfrontaliere, însă până acum nu au putut fi utilizate pentru că nu existau puncte de control.

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, s-a întâlnit, miercuri, la sediul instituției, cu reprezentanții Poliției de Frontieră și cu primarii comunelor din județul Arad situate în apropierea graniței cu Ungaria, pentru a stabili programul de funcționare a patru noi puncte de trecere a frontierei care vor fi deschise temporar.

Astfel, începând din acest sfârșit de săptămână, punctele de trecere Nădlac – Csanádpalota, Variașu Mic – Dombegyház, Grăniceri – Elek și Iermata Neagră – Dénesmajor vor fi deschise câte o zi pe week-end după cum urmează:

Nădlac – Csanádpalota: duminica, între orele 8.00 și 16.00

Variașu Mic – Dombegyház: sâmbăta, între orele 9.00 și 17.00

Grăniceri – Elek: sâmbăta, între orele 9.00 și 17.00

Iermata Neagră – Dénesmajor: sâmbăta, între orele 10.00 și 19.00

„Ne doream de mult să vedem deschise aceste puncte de trecere. Prin acestă inițiativă vom pune în valoare drumurile peste frontiera româno – maghiară pe care județul Arad și partenerii săi din Ungaria le-au construit din fonduri europene și care până în prezent au stat nefolosite. De asemenea, pentru locuitorii din zonă deschiderea acestor puncte de trecere va fi un avantaj. Ei vor putea astfel să își viziteze mai ușor rudele sau prietenii de peste graniță fără să facă ocoluri care până acum îi costau timp și bani“, a declarat Sergiu Bîlcea.

„Conducerea Consilului Județean Arad vede deschiderea temporară a acestor puncte ca fiind o primă etapă în reînodarea legăturilor între comunitățile situate de o parte și de alta a frontierei. Acest demers va fi desăvârșit în momentul în care România va intra în spațiul Schengen iar punctele de control la frontieră practic vor dispărea“, se menționează într-un comunicat de presă al CJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.