Ziarul electronic al arădenilor

PTF Nădlac II, închis din cauza unei defecţiuni

ptf nadlacPunctul de trecere a frontierei Nădlac II de pe autostrada A1 a fost închis, marţi dimineaţă, din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic, iar pentru a nu se forma coloane de autovehicule în zonă şoferii au fost redirecţionaţi către Turnu şi Nădlac I, pentru maşini, şi Vărşand, pentru camioane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu, defecţiunea la sistemul informatic de la Punctul de trecere a frontierei Nădlac II a apărut, marţi, în jurul orei 9.00, iar autovehiculele care tranzitau vama nu au mai putut fi verificate.

Conform sursei citate, pentru a nu se forma coloane de autovehicule în zonă, autorităţile române, împreună cu cele ungare, au decis ca, încă de pe teritoriul Ungariei, şoferii să fie redirecţionaţi către celelalte trei puncte de trecere a frontierei din judeţul Arad.

Astfel, autoturismele au fost redirecţionate către punctele de trecere a frontierei Turnu şi Nădlac 1 (DN7), iar camioanele către Vărşand.

Reprezentanţii Poliţiei de Fontieră Arad estimează că defecţiunea va fi remediată în jurul orei prânzului.

Conform sursei citate, în momentul apariţiei defecţiunii, la PTF Nădlac II nu era aglomeraţie.

Punctul de trecere a frontierei Nădlac II de pe autostrada A1 a fost deschis în luna iulie, având 20 de benzi de circulaţie, supravegere video cu recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare şi parcare pentru camioane, costurile de amenajare fiind de 30 de milioane de lei.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.