Ziarul electronic al arădenilor

PSD vrea referendum pentru metropola Arad-Timișoara

arad-de-susDoar cetăţenii Aradului pot decide asupra oportunităţii de constituire a unei ipotetice metropole Timişoara-Arad, iar singura modalitate normală şi legală este organizarea unui referendum local în care cetăţenii îşi pot exprima în mod democratic opţiunea, a spus Adrian Todor, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal Arad.

„Nu ştiu, chiar nu am idee cine l-a mandatat pe Gheorghe Falcă să antameze negocieri la Timişoara pe subiectul constituirii unei metropole. A făcut-o ca de obicei cu mult zgomot, în mod iresponsabil şi în special fără încuviinţarea Consiliului Local Municipal sau a cetăţenilor municipiului.Asemenea excese nu sunt o noutate în ceea ce îl priveşte iar megalomania sa îmbracă forme cunoscute şi mai ales ridiculizate la nivelul întregii ţări. Tendinţa sa de a poza în lider local, regional sau naţional i-a adus o notorietate deloc flatantă sau onorantă. În închipuirea lui Falcă şi falsa sa percepţie despre politică şi administraţie, oamenii îi dau votul şi apoi el se ocupă ca un faraon sau mandarin de toate aspectele, fără să mai consulte cetăţenii, adică adoptă hotărări în locul lor. Fals şi mai ales ilegal“, a declarat Adrian Todor.

Social-democratul arădean că a mai spus că, potrivit legii, „primarul municipiului nu poate semna rezoluţii ce privesc subiecte de o asemenea pondere şi importanţă publică fără organizarea prealabilă a unui referendum local“.

„Numai cetăţenii Aradul şi, mă rog,… cei ai Timişoarei pot decide dacă proiectul constituirii unei metropole este sau nu oportună sau de viitor. Altfel nu rămâne decât o farsă Falcă-Robu, una de genul primirii şi cazării imigranţilor în Arad sau a girafelor, lamelor şi zebrelor bănăţene. Inutil de precizat că niciunul dintre consilierii local municipali nu a avut habar despre conţinutul acelui protocol, pentru simplul motiv că primarul nu a binevoit să îl supună dezbaterii în CLM. Conform unei logici elementare, consilierii sunt reprezentanţii arădenilor, trimişi în acest organism ca prin jocul democratic să le reprezinte interesele. O dovadă în plus a lipsei de respect a lui Falcă faţă de consilieri şi implicit faţă de arădeni. Chiar dacă scriptic Aradul este un municipiu de rang doi, arădenii sigur nu sunt cetăţeni de mâna a doua şi nicidecum vasalii lui «Nebucadnețar din Brad»”, a mai afirmat consilierul local municipal Adrian Todor.

Primarii din Arad și Timișoara au semnat, în ziua de 2 august, o rezoluție conform căreia administrațiile locale din cele două orașe se angajează să lucreze pentru dezvoltarea unei zone metropolitane.

Conform rezoluției semnate de primarii Gheorghe Falcă și Nicolae Robu, administrațiile din Arad și Timișoara se angajează să lucreze la dezvoltarea metropolitană comună din punct de vedere economic, social și teritorial, având ca țintă atingerea unei populații de un milion de locuitori și creșterea calității vieții acestora.

CITITI SI:

Semnături pentru dezvoltare metropolitană Arad-Timișoara

Fuliaș, către PSD: „Fiind întotdeauna împotrivă, nu veți construi niciodată nimic!”

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.