Ziarul electronic al arădenilor

PSD și ALDE, candidat comun la alegerile prezidenţiale

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că a convenit cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ca după alegerile europarlamentare să prezinte împreună un candidat comun la alegerile prezidenţiale, care să fie susţinut de coaliţie.

Liviu Dragnea a fost întrebat, sâmbătă, la Slobozia, dacă va candida la alegerile prezidenţiale şi a răspuns: „Sigur nu voi candida la europarlamentare”.

Când jurnaliştii au revenit asupra faptului că nu exclude o candidatură pentru funcţia de preşedinte, Dragnea a spus: „Nu vorbesc de candidatură la prezidenţiale, cu nimeni, niciunde, nicicând. După europarlamentare, discutăm. Am convenit cu domnul Tăriceanu ca, după alegerile europarlamentare, împreună, să prezentăm un candidat comun care să fie susţinut de alianţă”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat recent că după alegerile europarlamentare coaliţia PSD-ALDE va decide dacă va exista o candidatură comună la alegerile prezidenţiale.

Tăriceanu a afirmat, la România TV, că încă nu s-a hotărât dacă va candida la alegerile prezidenţiale, dar că trebuie găsită cea mai bună formulă pentru ca actuala coaliţie să-l învingă pe Klaus Iohannis.a

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.