Ziarul electronic al arădenilor

PSD insistă, Cionca rezistă

cionca-200x300Consilierii PSD au anunțat că vor reveni într-o şedinţă ulterioară cu proiectul privind eliberarea din funcţie a preşedintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, după ce, în ședința de miercuri, din sală au lipsit aleșii PNL, PMP și UDMR.

Singurul punct pe ordinea de zi a ședinței CJ Arad de miercuri a fost eliberarea din funcția de președinte al Consiliului Județean a lui Iustin Cionca.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de consilierii PSD și ALDE. Cionca a fost acuzat, printre altele, de comportament dominant, de încheierea mai multor contracte ilegale de voluntariat, de lipsă de viziune, de comportament discreționar, de lipsă de transparență și secretomanie, dar și de punerea intereselor de partid înaintea intereselor cetățenilor județului.

Ședința programată miercuri nu s-a mai desfășurat, deoarece în sală au fost doar 11 consilieri PSD și ALDE, cvorumul necesar pentru organizarea ședinței fiind de 17.

În aceste condiții, consilierul PSD Marius Sulincean a acuzat consilierii PNL, afirmând că au dat dovadă de „laşitate şi iresponsabilitate“.

„PSD Arad şi-a argumentat solid motivaţia pentru care Iustin Cionca trebuie eliberat din funcţie. Cum demisia de onoare nu s-a concretizat, după cum bănuiam cu toţii, astăzi ne aşteptam, cum era normal, să purtăm o bătălie politică în plen, pe coordonate democratice cu susţinătorii  liberali ai preşedintelui CJA. În schimb Cionca, probabil de frică să nu fie trădat de proprii săi colaboratori, a dat dispoziţie ca echipa PNL să absenteze de la şedinţă. Din păcate, exemplul lor a fost urmat şi de consilierii PMP şi UDMR, care au dat dovadă de aceeaşi slugărnicie şi lipsă de maturitate politică“, a declarat Marius Sulincean.

Social-democratul a mai anunțat că PSD Arad va rămâne consecvent şi va reveni pe ordinea de zi, într-o şedinţă ulterioară, cu proiectul privind eliberarea din funcţie a preşedintelui CJ Arad, Iustin Cionca.

Prin intermediul unui comunicat de presă, consilierii UDMR au anunțat că nu vor participa la ședința CJ de miercuri, considerând că inițiativa demiterii președintelui CJ nu are alt scop decât „agitarea apelor”, constituindu-se în „anexa unei campanii electorale dure“.

„În numele organizației județene Arad a UDMR, declar că nu vom susține asemenea acțiuni și nici nu vom participa la procesul de derulare a acestora, indiferent de inițiator“, a declarat Farago Petru, președintele UDMR.

Următoarea ședință a Consiliului Județean Arad a fost programată pentru ziua de vineri, când ar putea fi introdus pe ordinea de zi și proiectul consilierilor PSD și ALDE privind eliberarea din funcția de președinte al instituției a lui Iustin Cionca.

CITITI SI: PSD a început demersurile pentru demiterea lui Cionca de la șefia CJ Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.