Ziarul electronic al arădenilor

PSD a început demersurile pentru demiterea lui Cionca de la șefia CJ Arad

cioncaConsilierii PSD au depus, miercuri, documentația privind convocarea unei ședințe extraordinare, unicul punct pe ordinea de zi fiind proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcția de președinte al Consiliului Județean Arad a lui Iustin Cionca.

În expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre inițiat de consilierii județeni PSD+ALDE sunt prezentate câteva dintre argumentele în baza cărora opoziția din Consiliul Județean Arad consideră „oportună și necesară“ eliberarea din funcție a președintelui Iustin Cionca.

Astfel, consilierii opoziției au menționat printre argumente impunerea de către Iustin Cionca „a unui regulament de funcţionare al Consiliului Judeţean Arad (adoptat prin Hotărârea nr. 7/28.06.2016), care limitează dezbaterile și posibilitatea intervențiilor în dezbatere, cu scopul vădit de a împiedica opinia publică să cunoască toate detaliile procesului decizional și mai ales motivația reală a promovării unor proiecte de hotărâre“.

De asemenea, Cionca este acuzat că a adoptat un comportament „dominant“ care, în ceea ce privește procesul decizional, „este caracterizat de o opacitate aflată în contradicție cu specificul activității unei autorități publice unde transparența trebuie să fie cuvântul de ordine“.

Cionca mai este acuzat de încheierea mai multor contracte ilegale de voluntariat, „așa zișii voluntari fiind membri sau apropiați ai PNL, contractele fiind reziliate rapid și discret după sesizarea nelegalității acestora de consilierul județean Cristian Videscu“.

Cei din PSD contestă și atitudinea lui Cionca cu privire la „transparența decizională și informarea corectă și onestă a consilierilor județeni, dar mai ales a cetățenilor, în legătură cu toate problemele de interes public ce derivă din activitatea Consiliului Județean Arad“.

Social-democrații contestă și poziția lui Iustin Cionca față de situația Aeroportului din Arad,  în a cărui modernizare Consiliul Județean a investit circa 2.000.000 de euro, respectiv demersurile inițiate în vederea fuziunii aeroportului din Arad cu cel din Timișoara.

„Fără nici o discuție, fără nici o consultare cu nimeni, domnul Cionca Iustin Arghir Marinel a acceptat să cedeze o parte din patrimoniul județului Arad (infrastructura aeroportuară) către Timișoara (prin intermediul Ministerului Transporturilor)“, spun cei de la PSD Arad.

Alte motive invocate de PSD pentru demiterea lui Cionca sunt lipsa de viziune a acestuia, comportamentul său discreționar, lipsa de transparență și secretomania, punerea intereselor de partid înaintea intereselor cetățenilor județului Arad, inconsecvența și un mod de acțiune bazat în principal pe ideea fugii de responsabilitate și de asumare a problemelor existente, care pun în pericol buna funcționare a Consiliului Județean.

„Motivele pentru care consilierii PSD și ALDE consideră că domnul Cionca Iustin Arghir Marinel se dovedește a fi incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Arad nu se limitează însă la cele enunțate în proiectul de hotărâre inițiat. De exemplu, un argument de ordin politic ar fi faptul că domnul Cionca Iustin Arghir Marinel a fost desemnat coordonator al campaniei electorale a PNL Arad, context în care eliberarea din funcția de președinte al Consiliului Județean Arad îi va permite să muncească liniștit în folosul celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean care sunt și candidați la alegerile parlamentare, lăsând măcar funcția de președinte în seama cuiva capabil să urmeze agenda județului Arad și a cetățenilor săi, nu doar agenda electorală a PNL Arad“, se arată într-un comunicat de presă remis de PSD Arad.

Conform sursei citate, ședința extraordinară a Consiliului Județean Arad a fost convocată de consilierii județeni PSD și ALDE în temeiul prevederilor Legii 215/2001, legea admninistrației publice locale, pentru data de miercuri, 16 noiembrie 2016.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.