Ziarul electronic al arădenilor

PSD cere demisia Geaninei Pistru şi a lui Eusebiu Pistru

pistru1Liderii PSD Arad cer demisia Geaninei Pistru din Consiliul Local Municipal, după ce a fost declarată incompatibilă de Agenția Națională de Integritate, dar și a soțului ei, Eusebiu Pistru, deputat în Parlamentul României.

Într-un comunicat de presă, PSD Arad susține că decizia ANI, în ceea ce o priveşte pe consilierul municipal Geanina Pistru, este „pe deplin justificată şi aşteptată“.

„În timp ce era viceprimar, firma familiei doamnei Pistru a încheiat contracte de prestări servicii și furnizare de produse cu societăţi aflate în subordinea CLM. Aceste lucruri au fost cunoscute de opinia publică din Arad, dar nu au generat o demisie de onoare din partea doamnei Pistru, nici nu au determinat vreun lider PDL sau PNL să îi solicite demisia. Având în vedere decizia ANI şi având în vedere faptul că este un caz foarte clar de incompatibilitate, cu o decizie care nu poate fi respinsă argumentat, solicităm demisia doamnei Pistru din Consiliul Local Municipal Arad. Explicaţiile doamnei Pistru nu o scuză, ci o acuză, potrivit Legii 161 din 2003, art. 90, alin. 2“, a declarat Florin Tripa, secretarul executiv al PSD Arad.

De asemenea, liderul social-democrat susține că într-o situaţie „la fel de gravă“ se află deputatul Eusebiu Pistru.

„În timp ce era vicepreşedinte al CJA, firma familiei domnului Pistru a încheiat contracte de prestări servicii și furnizare de produse cu societăţi aflate în subordinea Consiliului Judeţean Arad. Faptele sunt identice, instituţiile sunt doar diferite. Credem că domnul Pistru ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de deputat pentru a evita ruşinea unei decizii de incompatibilitate din partea ANI”, a mai spus Florin Tripa.

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul consilierei locale Geanina Pistru, care deține și calitatea de asociat unic la o societate comercială.

Conform anunțului făcut, luni, de ANI, „în perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. Auto Tehnic S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia Geanina Pistru deţine calitatea de asociat unic) a încheiat contracte de prestări servicii și furnizare de produse, în valoare totală de 59.859,32 lei (la care se adaugă TVA de 14.990 euro) cu S.C. Compania de Transport Public S.A. Arad și S.C. Centrala Electrică de Termoficare Hidrocarburi S.A. (societăți comerciale care funcționează sub autoritatea C.L. al Municipiului Arad), încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.

CITITI SI: Consiliera locală Geanina Pistru, în stare de incompatibilitate

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.