Ziarul electronic al arădenilor

PSD Arad cere o comisie de anchetă pentru contractul cu RETIM

Consilierii municipali PSD vor solicita instituirea unei comisii de anchetă care să analizeze atribuirea şi executarea contractului cu RETIM, pentru salubrizarea municipiului Arad.

Deputatul PSD Adrian Todor consideră că primarul Falcă şi echipa sa sunt în totalitate responsabili pentru „bomba ecologică cu ceas ce ameninţă Aradul, din cauza acumulării gunoiul menajer, rezultat al contractului dezastruos cu RETIM impus de PNL Arad“.

Conform celor afirmate de Todor, „atât politic, cât şi administrative, Falcă şi ai săi s-au ascuns de opinia publică, dând dovadă de multă laşitate şi iresponsabilitate.

„Aradul invadat de gunoaie, o stare de fapt ce poartă amprenta Falcă, Bibarţ, Cionca, Bîlcea, Ţolea, cei care au băgat literalmente pe gâtul arădenilor un contract păgubos de salubrizare menajeră, cel cu firma RETIM. Sigur că nu putem să stăm cu mâinile încrucişate în timp ce PNL-ul se ascunde după paravan după ce a generat dezastrul“, a declarat Adrian Todor.

Deputatul a anunțat că, aleșii social-democraţi vor convoca o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal, pentru ziua de viner.

„Vom cere ferm instituirea unei comisii de anchetă privind atribuirea şi executarea contractului cu RETIM. A trecut vremea poveştilor de tip Falcă, a istorioarelor cusute cu aţă albă iar arădenii trebuie să cunoască purul adevăr. Pe de altă parte, avem o responsabilitate uriaşă faţă de cetăţeni şi am denunţat încă din start toate prevederile şi procedurile toxice din acest contract. Acum, după ce maşina liberală de vot ne-a impus samavolnic proiectul, singurul nostru obiectiv este intrarea într-o stare de normalitate în ceea ce priveşte gestiunea gunoiul menajer în Arad. Prin tot ceea ce au întreprins, animaţi de lăcomie dar şi de dispreţ faţă de arădeni, Falcă şi acoliţii ne-au adus într-o situaţie limită în care pericolul cel mare, izbucnirea unei epidemii, pluteşte ameninţător în aer.

Unde le-a fost gândul liberalilor când s-au jucat cu sănătatea noastră, când au atentat cu cinism la integritatea fizică a categoriilor cele mai expuse, bătrânii şi copiii. Am văzut cu toţii ce poate Retim-ul şi mai ales ce nu poate, realitatea cotidiană strigă iar cei vinovaţi trebuie să dea socoteală pentru răul cauzat comunităţii”, a mai afirmat deputatul PSD Adrian Todor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.