Ziarul electronic al arădenilor

Proteste pe „Drumurile Morții“ din județul Arad

fotoDouă proteste vor fi organizate, la sfârșitul acestei săptămâni, pe „Drumurile Morții“ din județul Arad, iar inițiatorii acțiunilor solicită răspunsuri de la autoritățile județene cu privire la modernizarea unor drumuri județene care „pun în pericol viaţa şi integritatea corporală a oamenilor“.

Cele două proteste vor fi organizate sâmbătă, iar mobilizarea este făcută pe rețelele de socializare.

Unul dintre proteste va fi organizat sâmbătă, 14 martie, la ora 11.00, la ieşirea din localitatea Horia spre Şiria, iar celălalt va fi organizat, în aceași zi, la ora 12.30, la ieşirea din localitatea Şiria spre Pâncota.

„Noi cu gropile, ei cu milioanele!? Vă somăm să terminaţi cu bătaia de joc!!!!! În calitate de organizator al următoarelor proteste, formulez o invitaţie deschisă către toată mass-media, reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi al Inspectoratului Judeţean de Politie Arad, pentru a veni cu răspunsuri în faţa oamenilor, privind modernizarea completă a drumului judeţean 709, Arad – Horia – Şiria – Pâncota – Seleuş, inclusiv pe raza teritoriilor acestor localităţi sau închiderea totală sau parţială a circulaţiei pe acest segment de drum, care , repet, pune în pericol viaţa şi integritatea corporală a oamenilor (OUG 195/2002)!!! Aştept un minim de decenţă din partea fiecarei autorităţi să-şi trimită câte un reprezentant la faţa locului”, este mesajul transmis pe o rețea de socializare de Lucian Nestor, inițiatorul protestelor.

Acesta a făcut un apel celor care vor să dea o „lecție“ autorităților să participle la protestele organizate sâmbătă.

„Protestăm în două locuri şi să le botezăm (simbolic) din nou Drumurile Morţii! (…) Dacă vreţi cu adevărat condiţii decente pe şosele şi v-aţi săturat de praful aruncat în ochi, atunci ieşiţi din casă şi haideţi să le dăm o lecţie… o lecţie din care să înveţe cu toţii, şi anume că viaţa oamenilor e mai presus de orice! Lăsaţi confortul de acasă şi veniţi cu toţii să vă apăraţi drepturile voastre şi ale copiilor voştri! Doar împreună schimbam mizeria!”, a mai scris Lucian Nestor.

La sfârșitul săptămânii trecute, membri ai familiei, rude, prieteni, dar și cunoscuți, au participat, sâmbătă, la o acțiune de protest împotriva stării proaste a drumurilor, în locul în care și-a pierdut viața tânăra Grațiana Răuț.

Participații la protest au acuzat autoritățile de starea proastă a drumurilor din județ și au spus că vor continua acțiunile de acest gen.

CITITI SI: Protest pentru Grațiana Răuț, la locul tragediei

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.