Ziarul electronic al arădenilor

Proteste la Penitenciarul din Arad

foto1Angajaţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad au protestat, joi, pichetând instituţia, nemulţumiţi de condiţiile de muncă, de lipsa de personal şi de orele suplimentare care nu sunt plătite sau compensate.

Arădenilor li s-au alăturat şi reprezentanţi ai Penitenciarului Oradea

„Principalele revendicări sunt legate de condiţiile de muncă, subdimensionarea schemei de personal şi nerespectarea ordonanţei de urgenţă 20 din 2016, care prevede echilibrarea salariilor. Echilibrarea salariilor din sistemul de ordine publică şi apărare naţional. Efectiv toţi, armată, jandarmi, poliţie, au primit salarii majorate. Noi, penitenciarele, am rămas pe dinafară, nu am primit salarii majorate“, a declarat, pentru Mediafax, peşedintele sindicatului PROLEX din cadrul Penitenciarului Arad, Adrian Salade.

Sindicaliştii reclamă că au efectuat 30.000 de ore suplimenare doar în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, fără să fie compensate cu zile libere şi fără ca orele muncite să fie plătite.

„Suntem nevoiţi să facem multe ore suplimentare. Noi funcţionăm cu un număr, statele noastre pe care funcţionăm acum ar trebui să fim 529 angajaţi, iar noi în momentul de faţă avem 454, din care mai avem şi în concendii medicale, concendii paternale şi altele.

În aceste condiţii, în momentul de faţă, Penitenciarul Arad avem undeva la 30.000 de ore suplimentare efectuate şi neacordate, nici neacordate şi nici plătite, ceea e foarte mult. Pe lângă asta, au fost foarte multe pensionări şi prea puţine angajări, deci nici nu avem şanse, speranţe, în viitor, ca să ne putem recupera orele, doar va creşte numărul orele suplimentare effectuate“, a mai spus Adrian Salade.

Angajaţii din penitenciare spun că au o muncă grea, fiind ameninţaţi de deţinuţi, care uneori devin violenţi.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.