Ziarul electronic al arădenilor

Proteste la Arad. Arădenii au preferat Festivalul Vinului

Aproximativ 150 de persoane s-au adunat, duminică seara, în centrul Aradului, pentru a protesta faţă de proiectul de modificare a Legilor Justiţiei şi a altor proiecte legislative, dar şi faţă de politicienii din coaliţia de guvernare.

Protestatarii s-au adunat începând cu ora 18.00 pe platoul din fața Palatului Administrativ, afișând câteva lozinci antiguvernamentale.

„#Rezist“, „Uniţi salvăm toată România!“, „Înger, îngeraşul meu scapă-mă de PSD-eu“, „România trezeşte-te!“, au fost câteva dintre mesajele de protestatari.

Între participanţi s-au aflat pensionari, profesori, funcţionari, oameni de afaceri, reprezentanți mass-media. La protest au participat şi membri ai USR Arad, printre care şi deputatul Sergiu Vlad.

Protestul a fost lipsit de incidente, iar mai mulți din protestari au părăsit platoul din fața Palatului Administrativ pentru a merge la Festivalul Vinului, care s-a desfășurat în Parcul „Mihai Eminescu“ și unde se aflau aproximativ 2.000 de oameni.

De altfel, în timp ce stăteau în centrul Aradului, unii dintre protestari aveau în mâini pahare cu vin.

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei au fost anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară. Manifestaţii asemănătoare sunt anunţate pentru duminică şi în diaspora, în oraşe precum Paris, Berlin, Roma, Zurich.

„Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.