Ziarul electronic al arădenilor

Proteste ale poștașilor din Arad. Ei vor salarii mai mari

postasiPeste o sută de poştaşi din Arad au protestat, acuzând conducerile Companiei şi Ministerului Comunicaţiilor de lipsă de interes faţă de problemelor oamenilor, printre solicitările lor numărându-se creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Poştaşii din Arad s-au adunat, marți, în Piaţa Gării, unde se află sediul central al Poștei, fluturând pancarte pe care aveau trecute revendicările lor.

Liderul sindical judeţean, Ilie Tripa, a declarat, pentru news.ro, că angajaţii nu vor accepta decât o creştere salarială de cel puţin 200 de lei.

„Avem angajaţi cu salarii de 914 lei, dar din luna mai suntem minţiţi în permanenţă şi ni se promite în continuare că revendicările noastre vor fi soluţionate. Am mai solicitat reglementarea acordării concediilor de odihnă, o pensionare mai devreme a salariaţilor şi ca amenzile primite de la Consiliul Concurenţei, în valoare de 33 milioane de euro, să fie convertite în acţiuni”, a spus liderul sindical.

Poştaşii au spus că vor relua acţiunea dacă nu se vor lua decizii urgente privind rezolvarea revendicărilor.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii (FSPC), Ionel Oţelea, a declarat că angajaţii vor ca, prin acest protest, să atragă atenţia că promisiunile făcute în urma discuţiilor purtate până acum cu conducerea companiei şi cu Ministerul Comunicaţiilor nu au fost onorate, iar oamenii şi-au pierdut răbdarea.

Oțelea a precizat că principalele revendicări ale angajaţilor Companiei Poşta Română vizează majorarea salariilor cu 200 de lei şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.