Ziarul electronic al arădenilor

Protest inițiat pe Facebook. „Olimpiada de fugit de controlorii CTP”

Sute de arădeni au aderat la un protest iniţiat pe Facebook faţă de majorarea cu 50 la sută a tarifelor la transportul cu tramvaie şi autobuze, care a intrat în vigoare miercuri, anunţând că nu vor mai cumpăra bilete timp de două săptămâni, în cadrul acţiunii numite Olimpiada de fugit de controlorii CTP”.

Conducerea Companiei de Transport Public (CTP) Arad afirmă că prejudiciile unei astfel de acţiuni vor fi acoperite tot din bugetul local şi motivează majorările de creşterea salariului minim decisă de Guvern.

La Arad, preţurile biletelor de tramvai şi autobuz au crescut cu 50 la sută, începând de miercuri, fiind afectate şi abonamentele lunare şi preţurile călătoriilor pe traseele din judeţ, ceea ce a determinat reacţia de nemulţumire a călătorilor, care au iniţiat un protest.

Majorarea tarifelor a fost decisă în luna decembrie de Consiliul Local, la solicitarea CTP Arad, care a arătat că este necesară din cauza creşterii salariului minim. Directorul tehnic al CTP Arad, Petru Cuvineanu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că 70 la sută din bugetul companiei era cheltuit pe salarii în 2017, iar dacă nu se opera majorarea tarifelor la călătorii, compania nu ar mai fi putut funcţiona.

Protestul a fost iniţiat pe Facebook şi se numeşte “Olimpiada de fugit de controlorii CTP”. Până în prezent, aproximativ 300 de persoane au aderat la acţiunea care îşi propune ca timp de două săptămâni, începând cu 28 februarie, călătorii să nu mai cumpere bilete de tramvai şi autobuz.

„Dacă tot s-au scumpit abonamentele, măcar să participăm şi noi la o olimpiadă! Noul sport arădean, fugitul de controlorii CTP”, scriu iniţiatorii.

„În aceste două săptămâni de Olimpiadă, să ne strângem şi să umplem câteva tramvaie cu zeci de călători fără bilet, aşteptând să fim prinşi de controlori”, este un alt îndemn al iniţiatorilor.

Scumpirea biletelor este intens criticată de arădeni pe reţelele de socializare, în ultimele două săptămâni, călătorii arătând condiţiile din tramvaie şi autobuze şi postând fotografii cu mizeria din vagoane, rugina sau degradările suferite de vehiculele de transport în comun.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.