Ziarul electronic al arădenilor

Protest la Arad faţă de proiectele privind graţierea şi Codul Penal

Peste două sute de persoane au participat la protestul organizat în centrul Aradului faţă de intenţia Guvernului de a adopta proiectele de ordonanţe privind graţierea şi Codul Penal, oamenii organizându-se pe reţelele de socializare, fără ca acţiunea să fie autorizată de municipalitate.

Participanții la protest au afișat pancarte cu diverse mesaje precum: „DNA să vină să vă ia“, „Fără legi cu dedicaţie“, „Democraţie, bun simţ, respect“, „Vrem puşcării, nu amnistii“, „Jos labele de pe Codul Penal“ şi „În democraţie hoţii stau la puşcărie“.

„Am venit pentru că mă nemulţumeşte intenţia Guvernului de a trece cele două proiecte. Guvernul are o atiutudine faţă de populaţie pe care nu putem să o înţelegem”, a declarat unul dintre iniţiatori, Dan Olar.

Acesta a declarat, pentru Mediafax, că a încercat să obţină autorizaţie pentru protest, însă a fost refuzat de municipalitate pe motiv că în Piaţa Revoluţiei este încă autorizat Târgul de Crăciun, chiar dacă gheretele au fost deja demontate.

Protestatarii au spus că vor urmări în continuare intenţiile Guvernului faţă de cele două proiecte, urmând să se organizeze din nou pentru a protesta dacă continuă demersurile de adoptare a proiectelor respective.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.