Ziarul electronic al arădenilor

Protest faţă de proiectele privind graţierea şi Codul Penal, la Arad

Peste 200 de oameni de toate vârstele s-au adunat, duminică seara, în faţa Palatului Administrativ din Arad, pentru a protesta faţă de proiectele de lege ale Guvernului care vizează graţierea şi amnistia.

Oamenii au ajuns în centrul Aradului începând de la ora 17.00, purtând pancarde cu mesaje împotriva proiectelor Guvernului care vizează amnistia şi graţierea.

Pe unele mesaje se putea citi „DNA să vină să vă ia”, „În democraţie locul hoților e în puşcărie”, „Fără legi cu dedicaţie”, „NU vrem ca furtul și prostia să devină sporturi naţionale”.

Participanții sunt nemulţumiţi că de la ultimele proteste atitudinea Guvernului a rămas aceeaşi.

„Sunt legi cu dedicaţie pentru politicieni, că nu e nevoie de ele. Sunt politicienii în general, nu doar pentru PSD că sunt destui cu probleme. Guvernanţii par hotărâţi să meargă până la capăt”, a declarat, pentru Mediafax, un protestatar.

„Legile acestea sunt cu dedicaţie, nu sunt pentru oamenii normali, ci pentru cei privilegiaţi“, a spus un alt tânăr.

Mai mulţi dintre participanţi şi-au adus câinii la protest, spunând că gestul lor este o ironie la adresa celor care au lansat ideea că manifestanţii sunt plătiţi inclusiv pentru animalele de companie pe care le scot în stradă.

De asemenea, mulţi dintre protestatari au venit cu copiii, inclusiv cu bebeluşi în cărucioare, şi au spus că întenţionează să revină în stradă ”până când se înţelege că de justiţie n-au voie să se atingă”.

În urmă cu o săptămână, peste două sute de persoane au participat la un protest organizat în centrul Aradului faţă de intenţia Guvernului de a adopta proiectele de ordonanţe privind graţierea şi Codul Penal, oamenii organizându-se pe reţelele de socializare, fără ca acţiunea să fie autorizată de municipalitate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.