Ziarul electronic al arădenilor

Propunere: Sală de concerte la Ștrandul Neptun

strand neptunLa Primăria din Arad a avut loc, miercuri, o consultare publică în cadrul căreia s-a propus construirea unei săli de concerte în incinta Ștrandului Neptun, precum și rămânerea militarilor în Cetate.

La consultarea publică s-a discutat despre propunerile preliminare privind documentația Planului Urbanistic Zonal de Dezvoltare a Ștrandului Neptun.

Documentația a fost elaborată de SC Arh-Design SRL, care a contractat serviciile de proiectare urmare a unei licitații publice.

Reprezentanții acestei firme au prezentat publicului propunerile lor privind dezvoltarea funcțiunilor de agrement și amenajarea teritoriului în perspectiva intrării Cetății Aradului în circuitul civil.

„Urbaniștii au vizat perimetrul pe care îl ocupă în prezent Ștrandul Neptun și extinderea acestuia spre Nord-Est. Propunerile specialiștilor au în vedere accentuarea funcțiunii de agrement de tip ștrand a zonei, extinderea în zona de nord-est cu noi funcțiuni și dotări cu caracter public (amfiteatru in aer liber, spații pentru expoziții și diverse activități culturale), crearea unei noi faleze cu alei pietonale, piste de biciclete și amenajări peisagere pe malul stâng al Mureșului.

Informăm că în proiectul de urbanism nu se vor aborda intervenții în zona căsuțelor“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Primăria Arad.

Conform sursei citate, în cadrul consultărilor, reprezentanții Partidului Social Democrat au solicitat construirea unei săli de concerte la Ștrandul Neptun și rămânerea unității militare în Cetate.

În urma propunerii privind rămânerea militarilor în Cetatea Aradului, primarul Gheorghe Falcă a declarat că „ceea ce s-a propus în această dezbatere este confirmarea definitivă a faptului că niciodată PSD-ul n-a dorit ca ansamblul monument al Cetății să aparțină Aradului și ani de zile au făcut tot ce au putut să blocheze această dorință de decenii a arădenilor“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.