Ziarul electronic al arădenilor

Proprietarii terenurilor necurățate de ambrozie, amendați

Proprietarii terenurilor din municipiul Arad, invadate de ambrozie, vor fi amendați de municipalitate, sancțiunea maximă fiind de 2.000 lei.

Prevederea este cuprinsă într-o modificare adusă proiectului de hotărâre privind gospodărirea municipiului Arad, care a fost afișat la transparență decizională.

Până în prezent, proprietarii terenurilor pe care creștea ambrozia nu erau amendați pentru că nu își curățau terenurile deținute.

În document se arată că instituțiile publice, agenții economici și persoanele juridice au obligația „să mențină curățenia pe porțiunea din dreptul imobilelor, locurilor de parcare, în incintele proprii, îndepărtarea buruienilor și, în mod special, a celor cu potențial alergen Ambrosia Artemisiifolia-iarba pârloagelor, de pe terenurile și spațiile verzi pe care le dețin sau le folosesc, prin erbicidare, scoaterea rădăcinilor, smulgere, cosire“.

În document se mai precizează că amenda pentru nerespectarea obligațiilor este cuprinsă între 1.501 lei și 2.000 lei.

Decizia privind aplicarea acestor sancțiuni a fost luată în urma sesizărilor cetățenilor, constatărilor și verificărilor în teren efectuate de polițiștii locali din privind existența unor terenuri și spații verzi pe raza municipiului, aflate în proprietatea sau în folosința persoanelor juridice, pe care este crescută Ambrosia Artemisiifolia – iarba pârloagelor, plantă cu potențial alergen ridicat.

Alergia la ambrozie este din ce în ce mai des întâlnită în rândul populaţiei urbane şi survine, de obicei, în perioada toamnei, de la mijlocul lunii august până la începutul lunii octombrie.

Până la data de 24 octombrie, la Registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest Regulament.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data 11 octombrie, între orele 8.00 – 18.00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.

Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost  după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.