Ziarul electronic al arădenilor

Promisiune. Autostrada Nădlac-Arad, gata în 2015

foto5Tronsonul de autostradă Nădlac – Arad va fi în totalitate gata în anul 2015, a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, care a mai afirmat că reţeaua de autostrăzi din România, care numără 700 de kilometri în prezent, va fi extinsă cu 80 – 90 kilometri de autostradă în acest an.

Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a spus că a fost, săptămâna trecută, am fost pe şantiere.

„Vă pot spune, văzând la faţa locului situaţia reală, că Nădlac – Arad va fi în totalitate gata în 2015“, a declarat Narcis Neaga, citat de Mediafax, acesta adăugând că „Timişoara – Lugoj lotul al doilea va fi în totalitate gata în 2015, deşi contractul trebuie să se termine în 2016.

„Surpriza a venit de la un constructor de pe Lugoj – Deva lotul 2, care va finaliza în acest an 17 kilometri“, a mai spus şeful CNADNR.

În aceste condiţii, în acest an vor fi deschişi circulaţiei aproximativ 80-90 de kilometri de autostradă, a adăugat şeful CNADNR.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, estima la jumătatea lunii ianuarie că România va finaliza 250 de kilometri de autostradă în perioada 2015 – 2016.

CNADNR a inaugurat 50 de kilometri de autostradă anul trecut (22 de kilometri între Orăştie şi Sibiu, respectiv 28 de kilometri între Nădlac şi Arad), mai puţin de jumătate faţă de nivelul din 2013.

Anul trecut, la jumătatea lunii decembrie, o porţiune de 28 de kilometri din autostrada Nădlac-Arad – cei 22 de kilometri ai lotului I şi 6 kilometri din lotul II – a fost deschisă circulaţiei.

Constructorul autostrăzii Nădlac-Arad şi conducerea CNADNR au decis să deschidă circulaţiei 28 de kilometri din şoseaua de mare viteză, după ce lucrările la partea carosabilă au fost încheiate pe lotul I.

Pentru a se putea da în folosinţă acest tronson de 28 de kilometri, constructorii au realizat şase kilometri din lotul II, cuprins între Pecica şi Arad.

Lucrările pe lotul II au termen de finalizare sfârşitul lunii iunie 2015, perioadă în care ar urma să fie finalizată şi autostrada din Ungaria cuprinsă între Nădlac şi Mako.

Construcţia Autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 39 kilometri. Lucrările de construcţie pentru cele două tronsoane au fost deschise în octombrie 2011.

CITITI SI:

O porţiune din autostrada Nădlac-Arad, deschisă traficului

Autostrada Nădlac-Arad, filmată din avion

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.