Ziarul electronic al arădenilor

Proiecte comune. Casa Regală a României va colabora cu CJ Arad

iotcu principe nicolaeCasa Regală a României și Consiliul Județean vor colabora în vederea pregătirii și identificării unor proiecte comune, a anunțat, luni, Principele Nicolae, aflat într-o vizită oficială la Arad.

Principele Nicolae s-a întâlnit, luni, cu președintele Consiliului Județean, Nicolae Ioțcu, în cadrul primei vizite oficiale pe care Alteța Sa a făcut-o în Arad, unde a mai vizitat și Școala Gimnazială „Regina Maria“.

Nicolae Ioţcu i-a prezentat Principelui Nicolae potenţialul judeţului Arad, din punct de vedere al tradiţiilor şi culturii.

La rândul său, Principele Nicolae s-a arătat interesat de subiectele dezbătute, iar în viitorul apropiat s-a convenit asupra identificării unor oportunităţi clare de colaborare şi dezvoltare, în vederea pregătirii şi aplicării unor proiecte comune.

„Mă aflu pentru prima data într-o vizită publică în judeţul Arad. Am discutat cu domnul preşedinte despre cum să dezvoltăm mediul social, în special partea de educaţie a copiilor. Este o zonă în care trebuie investit, pentru viitorul lor şi viitorul nostru. Eu sper să revin anul acesta, împreună cu Asociaţia «Curtea Veche», pentru a dezvolta interesul copiilor pentru lectură”, a declarat Principele Nicolae.

Principele a făcut referire la programul naţional de lectură „Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociaţia Curtea Veche şi susţinut de membrii Familiei Regale a României, care cuprinde, alături de oferirea volumelor şi înfiinţarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării.

Nicolae Ioțcu, președintele CJ Arad, a spus că proiectele derulate cu Casa Regală vor avea succes.

„Ne bucură vizita Alteţei Sale Regale, principele Nicolae al României. În continuare, împreună cu Casa Regală, Consiliul Judeţean Arad va dezvolta proiecte comune în domeniul social şi cultural. Există deja proiectul pentru o zonă socială, urmând ca în viitor să scriem aceste proiecte şi să le depunem împreună. Suntem convinşi că aceste proiecte ce vizează dezvoltarea judeţului, promovarea tradiţiilor şi a culturii, vor avea succes şi vor fi benefice pentru arădeni”, a declarat Nicolae Ioţcu.

În timpul vizitei de la Arad, principele Nicolae a României a fost însoţit de Tiberiu Dekany, din partea Asociaţiei „Amicii Regelui Mihai”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.