Ziarul electronic al arădenilor

Proiect. Un nou drum județean: Zimandcuz – Horia – Vladimirescu

Consiliul Județean Arad are în vedere construirea unui nou drum județean, care să unească localitățile Zimandcuz și Vladimirescu, trecând prin Horia.

Acest drum întregește dezvoltarea infrastructurii în zonă, Consiliul Județean finalizând deja, în acest an, tronsonul Zimandcuz – Șofronea, care face legătură cu zona de frontieră. Documentația necesară poate fi realizată din fonduri europene, ca urmare a votului consilierilor județeni din ședința extraordinară de astăzi prin care s-a aprobat promovarea proiectului „Varianta ocolitoare Municipiul Arad Nord – Est (Zimandcuz – Horia – Vladimirescu)”.

„Prin acest proiect dorim să construim un al doilea inel de centură care să lege drumul național Arad-Oradea, de DN 7, pe relația Zimandcuz – Horia – Vladimirescu. Acest drum va scoate traficul greu din municipiu, dar va ajuta și la posibilitatea creării unor noi zone industriale, a atragerii de noi investitori, implicit la dezvoltare economică și creșterea nivelului de trai.

Am finalizat deja drumul Zimandcuz-Șofronea, suntem în faza documentației pentru Centura de Sud-Est, care va porni din comuna Vladimirescu, va traversa Mureșul și va ajunge la Fântânele. Astfel, în curând vom avea o rută ocolitoare de la vest la sud, pe relația Șofronea – Zimandcuz – Horia – Vladimirescu – Fântânele”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.