Ziarul electronic al arădenilor

Proiect retras. Organizarea rețelei școlare rămâne în dezbatere

Primăria a anunțat că vor continua dezbaterile pe tema organizării rețelei școlare pentru anul 2017-2018, care prevede fuzionarea unor instituții de învățământ din Arad, proiect contestat atât de profesori, părinți și elevi, cât și de politicieni.

Proiectul de hotărâre urma să fie supus votului în ședința Consiliului Local Municipal din ziua de 26 ianuarie, însă a fost retras de pe ordinea de zi.

„În urma discuțiilor avute cu reprezentanții consiliilor de administrație ale unităților de învățământ cu ocazia întâlnirilor organizate de Primărie în ultima săptămână, Municipalitatea a decis continuarea dezbaterilor asupra organizării rețelei școlare pentru anul școlar 2017/2018. Ca urmare, proiectul de Hotărâre CLM va fi retras de pe ordinea de zi a ședinței CLM Arad de joi, 26 ianuarie 2017“, se menționează într-un comunicat de presă, remis miercuri, de Primăria Arad.

Mai multe licee şi şcoli din municipiul Arad vor fuziona prin absorţie, iar în judeţ câteva grădiniţe vor fi desfiinţate, în cadrul reorganizării reţelei şcolare pentru anul şcolar 2017-2018, ca urmare, în special, a scăderii numărului de elevi, a unor probleme cu clădirile şcolare şi pentru că nu se încadrează în bugetul alocat conform costului standard per elev.

Deputatul PSD Adrian Todor a criticat, zilele trecute demersul Primăriei, afirmând că „administrația Falcă dorește să mai dea o lovitură învățământului arădean, desființând o școală gimnazială și două licee tehnologice din municipiu“.

Este vorba de Școala Gimnazială „Caius Iacob“, care ar urma să fuzioneze cu Liceul Tehnologic „Caius Iacob“, de Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan“, care ar urma să fuzioneze cu Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului, și de Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă“.

Săptămâna trecută, circa 200 de profesori, părinţi şi elevi, au protestat în stradă, faţă de fuziunea unei şcoli generale cu un liceu tehnologic, afirmând că se tem de contactul între copii de 5-6 ani şi elevii unui liceu professional.

Protestul a avut loc la Şcoala Gimnazială numărul 22 “Caius Iacob” din municipiul Arad, faţă de un proiect al municipalităţii, avizat de Inspectoratul Şcolar Arad, care vizează comasarea şcolii generale cu Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob”

Conform proiectului, Liceul Tehnologic de Electronică va fuziona prin absorbţie cu Şcoala Generală, urmând ca liceul să fie mutat în clădirea şcolii generale, în condiţiile în care clădirea liceului aparţine Ministerului Transporturilor.

CITITI SI:

Protest împotriva fuziunii, la Şcoala Gimnazială „Caius Iacob“

Adrian Todor: Vom face tot ceea ce depinde de noi, pentru ca învățământul arădean să nu fie din nou mutilate

Anca Stoenescu: „Liceele tehnologice din Arad trebuie sprijinite nu închise“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.