Ziarul electronic al arădenilor

Proiect privind eliminarea prevederii de „apolitic” în cazul prefecţilor

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că este în dezbatere publică un proiect privind eliminarea prevederii de apolitic” în cazul prefecţilor şi subprefecţilor, el susţinând că în acest fel s-ar ieşi din ipocrizie”, în conditiile în care la venirea unui nou Guvern, indiferent de culoarea politică, prefecţii sunt schimbaţi din funcţii.

Sorin Grindeanu a afirmat  că Guvenul îşi propune realizarea unui nou cod administrativ, care ar reglementa inclusiv situaţia prefecţilor şi a subprefecţilor, care sunt schimbaţi din funcţii la venirea unui nou Guvern, deşi aceştia fac parte din corpul înalţilor funcţionari publici şi ar trebui să fie apolitici.

Premierul a precizat că se află în dezbatere publică un proiect în acest sens şi că aşteaptă „argumente şi contraargumente”, susţinând că prin eliminarea noţiunii de „apolitic” în cazul prefecţilor şi subprefecţilor s-ar ieşi ”dintr-o anumită ipocrizie”.

„Acest proiect e parte din ce vrem să facem, şi anume un nou cod administrativ. Să ştiţi că îmi doresc, şi nu are sens să discutăm de lucruri pe care fiecare din noi le ştim, şi anume chiar dacă din 2004 prefecţii şi subprefecţii au devenit înalţi funcţionari publici şi sunt apolitici, la fiecare schimbare de Guvern au trecut în corpul înalţilor funcţionari, la dispoziţia Guvernului, dar, aşa e normal, schimbările de Guvern au dus la schimbări de prefecţi.

Vorbim de o chestiune pe care toată lumea a făcut-o indiferent de culoarea politică a Guvernului. Cred că revenirea la o chestiune transparentă vorbind despre reprezentanţii guvernului în teritoriu, şi anume la eliminarea prevederii de apolitic, e în dezbatere publică, nu spun că asta e soluţia, aşteptăm argumente şi contraargumente, fiind în dezbatere publică, dar măcar ieşim dintr-o anumită ipocrizie, toată lumea ştie că la schimbarea guvernului se schimbă şi prefecţii şi subprefecţii, doar că există o formă mascată de apolitic”, a afirmat Grindeanu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.