Ziarul electronic al arădenilor

Proiect. Parcul Unirii, în locul fostei fabrici „Tricoul Roșu“

parc1Municipalitatea arădeană intenționează să achiziționeze terenul pe care a funcționat fabrica de textile „Tricoul Roșu“ pentru a-l transforma în parc, unde ar putea fi amplasat și Monumentul Marii Uniri.

Intenția achiziționării terenului a fost făcută publică de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, la ceremonia de deschidere a anului şcolar la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi”, situat chiar în imediata vecinătate.

Primarul consideră că acesta este „un proiect urbanistic foarte important pentru toată zona centrală“.

„Proiectul a fost propus executivului de domnul consilier municipal Bogdan Boca, iar acum suntem în faza de analiză tehnico-economică. Propunerea este de amenajare a unui parc al Unirii. Credem că ar putea să fie varianta de amplasament pentru Monumentul Marii Uniri care să-i satisfacă pe toți arădenii, desigur cu condiția ca Ministerul Culturii, ca finanțator al lucrării artistice, să fie de acord.

Un alt aspect important propus pentru noul parc, este ca zona din vecinătatea Liceului de Artă «Sabin Drăgoi» să fie dedicată activităților didactice și artistice ale liceului, cu amenajări adecvate”, a declarat Gheorghe Falcă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.