Ziarul electronic al arădenilor

Proiect. Hală agroalimentară, în Piața Miorița

În Piața Miorița din cartierul arădean Micălaca este prevăzută să fie construită o hală agroalimentară, urmând ca actualele tarabe și chioșcuri provizorii să fie dezafectate.

Intenția municipalității de a moderniza Piața Miorița este cuprinsă într-un proiect care va fi supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local Municipal Arad.

La această ședință, consilierii vor avea de aprobat documentația privind studiul de fezabilitate pentru construirea halei agroalimentare, refacerea instalațiilor afectate, demolarea unor construcții, dezafectarea tarabelor și chioșcurilor provizorii din Piața Miorița.

„Piața Miorița trebuie modernizată din necesitatea de a crea un spațiu care să îndeplinească condițiile de igienă și calitate pentru comercializare produselor alimentare și nealimentare. În cadrul proiectului se propune demolare chioșcurilor și tarabelor, clădirii cu grupurile sanitare, de pe latura estică și sudică a pieței și construirea unei hale agroalimentare pentru amenajarea unui spațiu adecvat comercionalizării produselor alimentare și nealimentare, și amenajarea spațiilor de alimentație publică“, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Valoarea investiției este de 3.509.670 lei, urmând să fie realizată în 18 luni.

Finanţarea investiţiei va fi asigurată din fonduri ale bugetului general al municipiului Arad, se mai menționează în proiectul care va fi supus votului consilierilor locali.

comentarii

One Comment

  • mioritza

    Toate bune si frumoase dar 1) de ce o mai fi necesar un ALT studiu de fezabilitate (afara doar daca legea nu obliga) si 2) de ce 18 luni?In alte parti,in timpul asta se ridica un ditamai cartierul cu locuinte de 3 si 4 stele!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.