Ziarul electronic al arădenilor

Proiect. Eșalonarea plății unor obligații fiscale datorate pentru imobilele deținute de agenții economici

Consilierul municipal PSD Ilie Cheșa a depus un proiect de hotărâre privind aprobarea eșalonării plății unor obligații fiscale datorate pentru imobilele deținute de agenții economici în municipiul Arad.

Conform proiectului, eșalonarea se stabilește pentru o perioadă de 12 luni pentru valorile impozabile de până la 10.000 lei/an și pentru o perioadă de 24 luni pentru valorile impozabile mai mari de 10.000 lei/an.

„Am decis, alături de colegii mei consilieri PSD, să depunem un proiect de hotărâre pentru a veni în sprijinul firmelor arădene puternic lovite de criza economică generată de pandemie. Din păcate, în multe domenii asistăm la o situație dramatică a firmelor autohtone, care fie își închid porțile, fie funcționează la capacitate minimă. Starea actuală a firmelor și, implicit, a economiei arădene este și rezultatul unei politici lipsite de coerență din partea autorităților statului, atât la nivel central, cât și la nivel local.

Am discutat în ultimele luni cu zeci de patroni, din nenumărate domenii, care îmi spun același lucru: Nimeni nu ne ajută! În special în domeniul HORECA asistăm la o adevărată tragedie, mii de firme închise la nivel național, zeci de mii de angajați au fost trimiși în șomaj, fără ca acest domeniu să primească vreun sprijin din partea autorităților. Aceeași situație e și în cazul micilor afaceri, a celor din domeniul comerțului cu amănunt, magazinele de la colțul străzii, care își închid porțile, pentru că sunt obligate să funcționeze doar câteva ore pe zi.

Cred cu tărie că rolul administrației locale e de a sprijini economia arădeană, prin măsuri concrete, nu prin acțiuni mimate în emisiuni TV sau live-uri pe Facebook. Iar o astfel de măsură concretă este reeșalonarea taxelor și impozitelor locale pentru terenuri, construcții, în funcție de nivelul datoriilor. O astfel de măsură ar veni ca o gură de aer pentru firmele arădene, care vor putea să-și canalizeze eforturile în perioada următoare pentru repornirea activității, pentru relansarea economiei Aradului“, declară președintele organizației municipale PSD Arad, consilierul local Ilie Cheșa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.