Ziarul electronic al arădenilor

Proiect de hotărâre pentru a nu fi desființată Piața Catedralei

Grupul PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal Arad a depus la Primărie un proiect de hotărâre privind menținerea actualei destinații a Pieței Catedralei, precum şi un tabel ce cuprinde peste 5.000 de semnături aparţinând celor care se opun inițiativei municipalității de a transforma zona în piață publică pietonală.

Consilierul social-democrat Ilie Cheșa susține că, în momentul în care a fost înaintat acest proiect, s-au adus și argumente, prin intermediul unei expuneri de motive de ordin istoric, urbanistic sau socio-economic.

„Din nou, administraţia Falcă nesocoteşte voinţa arădenilor şi încearcă să impună o soluţie absurdă pentru Piaţa Catedralei. La fel de legat la ochi pare a fi şi viceprimarul Bibarţ, care preia tipul de discurs dezarticulat al «titanului din Brad» de genul «nu desființăm Piața Catedralei… doar o mutăm». La fel spuneau şi cu Parcul Eminescu, în timp ce se pregăteau să-l betoneze, în oprobiul general al arădenilor. Aceşti politicieni nu fac nimic fără motiv, pentru că îmi este dificil să cred că urăsc Aradul şi pe locuitorii lui chiar în asemenea măsură“, a declarat Ilie Cheșa.

Consilierul mai acuză echipa de conducere liberală a Primăriei Arad afirmând că are „interese de ordin financiar“.

„Toată echipa are interese de ordin financiar pentru a genera această nouă mascaradă, unele care nu sunt greu de bănuit şi au făcut deja obiectul unor speculaţii de presă. Cert este că arădenii nu doresc schimbarea actualei destinații, de piață agroalimentară, a Pieței Catedralei, iar miile de semnături atestă acest fapt. Am vorbit cu oamenii, simpli cetăţeni, care s-au pronunţat hotărât împotriva iniţiativei administraţiei locale. Şi asta nu dintr-un conservatorism absurd , ci pentru că arădenii nu pot fi de acord nici cu anularea unor simboluri urbanistice reprezentative şi, cu atât mai puţin, cu tipul de campanie «Falchistă» de a călca în picioare tot ceea ce este funcţional şi estetic în oraşul nostru, de dragul unui neo-urbanism pe care îl înţelege doar primarul şi aplaudacii”, a mai afirmat consilierul local municipal Ilie Cheşa.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat, luna trecută, că Piața Catedralei va fi transformată în piață publică pietonală, iar Ministerul Culturii va trebui să decidă cu privire la locul în care va fi amplasat Monumentul Marii Uniri.

Referitor la planurile urbanistice care vizează reamenajarea Pieței Catedralei, primarul Falcă a spus că acestea sunt stabilite de mai mulți ani prin hotărâri ale  Consiliului Local Municipal, care vor fi puse în practică în următorii ani.

CITITI SI:

Piața Catedralei, transformată în piață publică pietonală

Viceprimarul Bibarț: „Nu desființăm Piața Catedralei, o mutăm“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.