Ziarul electronic al arădenilor

Proiect de 536 de milioane de euro pentru dezvoltarea rețelei de apă și canalizare din județul Arad

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a avut o discuție cu primarii orașelor și comunelor din județ, în cadrul ședinței Adunării Generale a Asociaților de la ADI Apă – Canal.  

„După ani de zile de muncă, un proiect de 536 de milioane de euro prinde tot mai mult contur în județul Arad. Miercuri am participat la o ședință tehnică cu primarii din județ, despre extinderea rețelei de apă și canalizare în județul nostru. Compania de Apă și Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Apă – Canal vor lucra la implementarea proiectului de 536 de milioane de euro pentru dezvoltarea rețelei, în următorii ani, inclusiv creșterea calității apei potabile.

Din această sumă, 202 milioane de euro urmează să fie investite în municipiu. După ani de zile de pregătiri, în această perioadă, suntem în contact cu experții europeni și cu echipa de implementare pentru a porni investițiile.

Ce va însemna acest proiect? Modernizarea stației de epurare din Arad, peste 780 km rețea de apă modernizate sau, după caz, construite de la zero, aproximativ 530 km de canalizare modernizate sau construite de la zero, stații noi de tratare sau de pompare a apei, echipamente și dotări noi”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Acest Masterplan de Apă și Canalizare este finanțat prin Programul Operațional de Investiții Mari, iar Aradul este printre primele județe care dezvoltă rețeaua de apă și canalizare din fonduri europene.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.