Ziarul electronic al arădenilor

Proiect cu fonduri transfrontaliere. Pistă de biciclete între Arad și Pecica

Conducerea Consiliului Judeţean a anunțat că intenționează să amenajaze o pistă pentru biciclete între municipiul Arad şi orașul Pecica, investiția urmând să fie realizată cu fonduri europene, prin programul transfrontalier Interreg România -Ungaria.

Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, a anunțat, luni, că pe axele de finanţare care cuprind „îmbunătăţirea calităţii apei”, „piste de biciclete” şi „proiecte de cooperare interinstituţională”, judeţul Arad accesează 11,3 milioane de euro. „În total, pe finanţări transfrontaliere, Consiliul Judeţean Arad a depus proiecte de aproximativ 25 de milioane de euro, acestea fiind în diverse faze de evaluare sau contractare“m a explicat Cionca.

Documentaţia tehnică pentru realizarea pistei pentru biciclete va fi evaluată de o comisie de experţi independenţi. Realizarea pistei ar putea începe anul viitor, finalizarea a proiectului fiind estimată să se încheie în toamna anului 2020.

„Consiliul Judeţean Arad este partener cu Primăria Mako pentru a realiza o reţea de piste de biciclete care să faciliteze accesul la zonele de agrement de pe malul Mureşului. Prin proiect se va construi o pistă de biciclete de 18 km pe coronamentul digului între Arad şi Pecica, având ca valoare eligibilă 2.549.980 euro. Investiţia aceasta este importantă pentru judeţul nostru fiindcă ne propunem dezvoltarea reţelei de piste de biciclete şi conectarea acestora la reţeaua internaţională. În cazul nostru, ne vom lega de judeţul Csongrad”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Pista pentru biciclete până la Pecica ar urma să fie realizată pe digul râului Mureş, pornind din zona Pădurii Ceala.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.