Ziarul electronic al arădenilor

Proiect. Apă caldă şi căldură la un preţ suportabil

Un proiect privind dublarea subvenţiei lunare pentru energia termică livrată locuitorilor municipiului a fost depus marți, măsură care, potrivit inițiatorilor, ar permite arădenilor să consume apă caldă şi căldură la un preţ suportabil.

Într-un comunicat de presă remis, marți, de PSD Arad, se arată că deputatul Adrian Todor cere administraţiei locale dublarea subvenţiei la preţul gigacaloriei.

„În acest spirit, grupul PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal, coordonat de consilierul social-democrat Beniamin Vărcuş, a depus astăzi un proiect de hotărâre privind modificarea subvenţiei lunare pentru energia termică livrată populaţiei“, se menționează în comunicatul de presă.

Deputatul PSD Adrian Todor a afirmat că a constatat cu „groază“ că „preţul gicaloriei în 2017 este mai mare decât în anul precedent, în condiţiile în care pierderile au crescut în 2016 faţă de 2015“.

„Tot în acelaşi registru regretabil menţionez că CET Hidrocarburi a achitat în 5 ani penalităţi de 38 milioane lei. De aici tragem două concluzii clare, principala legată de preţul absurd pe care îl plătesc arădenii pentru apă caldă şi caldură, iar a doua privind amatorismul, lipsa de profesionalism şi de bune intenţii ale administraţiei arădene faţă de cetăţeni. Aceeaşi administraţie care, printr-un studiu fantezist al primarului, identifică aşa zise zone unitare de încălzire, adică condomnii specifice, caracterizate prin faptul că în interiorul acestora arădenii nu pot alege o soluţie alternativă de încălzire, fiind obligaţi să rămână branşaţi la CET“, a declarat Adrian Todor.

Deputatul social-democrat consider că „admnistraţia locală îi pedepeşte pe cetăţeni cu unele dintre cele mai ridicate tarife la energie termică din ţară“.

„Ce uită în schimb să menţioneze în mod intenţionat primarul este faptul că printr-un simplu calcul aritmetic impactul bugetar al dublării subvenţiei la gigacalorie este de doar 2,8 milioane lei, pe fondul unui excedent bugetar uriaş de 140 milioane lei. Cu alte cuvinte, este de unde şi exact acest lucru demonstrează expunerea de motive a PSD Arad din proiectul de hotărâre depus astăzi la Primărie.

La fel cum am procedat şi cu alte teme de interes local ce îi vizează pe arădeni şi care atentează grav la buzunarele lor, nu vom abandona lupta până ce edilul şi echipa sa de aplaudaci din CLM nu vor introduce pe ordinea de zi proiectul nostru ce reglementează un preţ echitabil pentru energia termică în Arad”, a mai afirmat deputatul PSD Adrian Todor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.