Ziarul electronic al arădenilor

Prohodul Domnului în Arhiepiscopia Aradului

În toate bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului, credincioșii au participat în Vinerea Mare la Denia Prohodului Domnului.

La Catedrala Arhiepiscopală din Arad, slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi condus de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură despre ,,Prohodul Domnului” în cadrul rânduielilor bisericești ale Săptămânii Sfintelor Pătimiri ale Domnului, conținutul și însemnătatea lor pentru folosul duhovnicesc al credincioșilor.

Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârșit Slujba Prohodului Domnului în Catedrala Veche din Arad, înconjurat fiind de sobor de preoți și diaconi ai parohiei. La final Preasfinția Sa a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt duhovnicesc privind rânduiala slujbei de prohod a Domnului.

Credincioşii prezenţi în număr mare la cele două catedrale au cântat împreună cu soborul slujitor cele trei stări ale Prohodului, după care într-o atmosferă de evlavie şi de reculegere au înconjurat sfântul locaş cu Sfântul Epitaf.

După procesiune, toţi credincioşii prezenţi au trecut pe sub Sfântul Epitaf, la intrarea în catedrale. Apoi, Sfântul Epitaf a fost reaşezat în Mormânt, cântându-se troparul „Iosif cel cu bun chip…”

Protos. dr. Iustin Popovici

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.