Ziarul electronic al arădenilor

Produse textile, confiscate de inspectorii antifraudă

Produse textile în valoare de peste 275.000 lei, fără acte legale de proveniență, au fost confiscate de inspectorii antifraudă, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanadpalota.

„Inspectorii antifraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă 5 Deva au identificat în punctul de trecere a fontierei un autovehicul care transporta produse textile (îmbrăcăminte), fără documente legale de proveniență sau care să ateste legalitatea transporturilor efectuate, cu scopul de a eluda plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat. În acest sens, a fost aplicată o amendă în cuantum de 20.000 lei și au fost confiscate bunuri în valoare  de 276.000 lei“, se menționează într-o informare a inspectorilor antifraudaă.

Conform sursei citate, în cursul lunii octombrie, inspectorii antifraudă din cadrul  Direcției Regionale Antifraudă 5 Deva au depistat în proximitatea punctelor de trecere a frontierei Nădlac și în aria de competență mărfuri însoțite de documente fictive.

Astfel, au fost confiscate mărfuri în valoarea de peste 5.767.000 lei și aplicate amenzi contravenționale în cuantum de 360.500 lei.

„În perioada următoare, inspectorii antifraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă 5 Deva vor intensifica verificările în vederea  creșterii conformării voluntare fiscale, la declarare și plată, precum și pentru asigurarea unui climat concurențial onest”, a spus inspectorul general adjunct al Direcției Regionale Antifraudă 5 Deva, Nicolae Silviu Mărgineanu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.