Ziarul electronic al arădenilor

Producător de mobilă din Arad: „Nu găsim forţă de muncă“

mobilaMobilier General Arad MGA, o companie controlată de doi antreprenori români, care trimite săptămânal mobilier tapiţat în 23 de ţări, în special în Germania, Austria, Italia, Franţa şi Elveţia, spune că problemele privind găsirea forţei de muncă îi afectează negativ producţia, tendinţă care s-a manifestat anul trecut şi care continuă şi în 2016.

Astfel, compania estimează o scădere a cifrei de afaceri de 8% anul acesta în contextul în care în 2015 producătorul de mobilă a avut un business de 49,5 mil. lei (11 mil. euro), cu aproximativ 9% mai mic faţă de 2014.

„Vânzările au scăzut din cauza lipsei forţei de muncă, o dificultate cu care ne confruntăm şi în prezent. Nu găsim forţă de muncă, de forţa de muncă calificată nici nu se pune problema. Noi formăm oamenii la locul de muncă pentru meseria de tapiţer şi durează cam între 6 luni şi un an până când angajatul poate să lucreze singur. Noi îi calificăm, dar apoi pleacă în Anglia. Nu avem ce să facem. Piaţa forţei de muncă  din regiune e foarte slabă, vin foarte puţine persoane pe care să le putem angaja“, a declarat pentrru ZF Ilie Moţ, unul dintre cei doi acţionari ai companiei.

sursa: zf.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.