Ziarul electronic al arădenilor

Proba practică la examenul pentru permisul auto, înregistrată audio-video

Candidaţii la examenul pentru obţinerea permisului auto vor fi înregistraţi atât video, cât şi audio, la susţinerea probei practice.

Noua prevedere va intra în vigoare în județul Arad începând cu data de 13 iulie.

„Având în vedere necesitatea aplicării dispozițiilor privind supravegherea audio-video la proba practică, în cadrul examinării candidaților pentru obținerea permisului de conducere, comunicăm faptul că, începând din data de 13 august 2017, urmează o perioadă în care aceasta va fi transpusă în practică. Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A“, se precizează într-un comunicat de presă remis de Prefectura județului Arad.

Conform sursei citate, sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării.

„Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente“, se mai menționează în comunicatul de presă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.