Ziarul electronic al arădenilor

Prioritățile primarului Falcă în al patrulea mandat

falca IPrioritățile lui Gheorghe Falcă în ce de-al patrulea mandat de primar al municipiului Arad sunt dezvoltarea orașului, accesarea de fonduri europene pentru diverse proiecte, dar și finalizarea unor investiții aflate în curs de derulare.

„Priorităţile noastre vor merge spre dezvoltarea economică a oraşului. Vom aproba, în curând, noua strategie de dezvoltare economică. Apoi vom aproba investiţiile în cultură. Suntem interesaţi ca Aradul să primească cât mai mulţi bani în acest domeniu. Vom sprijini, în continuare, educaţia şi ne vom axa pe proiecte europene, pe direcţia de îmbunătăţire a infrastructurii educaţionale. Am pregătit deja proiectele europene pentru modernizarea infrastructurii şi, evident, avem proiectul privind regenerarea urbană a cartierelor, care va veni în sprijinul a 60.000 de oameni care locuiesc în cartierele de blocuri şi în zona centralţă“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a spus că vor continua investițiile și în infrastructura sportivă.

„Suntem în plină execuţie a stadionului Francisc Neumann, şi, la fel, ne vom axa pe dezvoltarea infrastructurii sportive. În ultima şedinţă a Consiliului Local 2012-2016 s-a aprobat studiul de fezabilitate pentru realizarea unei săli de sport multifuncţionale care va transforma patinoarul într-o atracţie. Vrem să menţinem ritmul, pentru ca anul 2020 să fie anul finalizării acestor proiecte“, a mai spus Falcă.

Primarul a mai adăugat că municipalitatea, împreună cu Guvernul, pregătesc momentul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

„Ne pregătim pentru anul 2018, când România va aniversa 100 de ani de la Marea Unire şi vrem să înceapă acest eveniment la Arad, pentru că la Arad a fost gândită întâlnirea de la Alba Iulia. Avem o colaborare cu Guvernul României pentru pregătirea acestui eveniment şi vrem să fim un oraş de gală pentru centenarul României“, a mai declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.