Ziarul electronic al arădenilor

Principesa Margareta, la Săvârșin: „Tineretul trebuie să-şi cunoască istoria“

Tineretul trebuie să-şi cunoască istoria şi sacrificiile pe care le-au făcut înaintaşii noştri, a declarat, duminică, la Săvârşin, Principesa Moştenitoare Margareta, prezentă, alături de Principale Radu, la biserica ortodoxă din localitate, unde a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor care şi-au pierdut viaţa pe câmpul de la luptă de la Mărăşeşti.

„Trebuie să ne gândim la toate sacrificiile care s-au făcut în trecut, pentru ca ţara noastră să existe acum şi este mare lucru că am putut să facem această slujbă. Le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi. Tineretul ar trebui să ştie că bazele noastre sunt în istoria noastră. Trebuie să respectăm istoria şi pe cei care şi-au pierdut viaţa în acte de eroism. Tinerii trebuie să-şi cunoască istoria şi cât de importantă a fost aceasta pentru viaţa lor de acum“, a declarat Alteţa Sa Regală.

Cu acest prilej, au fost rostite rugăciuni pentru Regele Ferdinand Întregitorul şi pentru Regina Maria, „Mama Răniţilor“. Ceremonia religioasă a fost oficiată în prezenţa Înalt Preasfinţiei Sale Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

„A fost o comemorare de aducere aminte a celor care au luptat şi şi-au pierdut viaţa în lupte, acum, la centenarul celui dintâi Război Mondial. Se cuvine să ne reîmprospătăm istoria, luptele pentru independenţă, de reîntregire a ţării, pentru bunăstarea şi progresul poporului nostru. Ziua de 6 august înseamnă şi pentru Biserica Ortodoxă Română un mare praznic, Schimbarea la faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos“, a spus arhiepiscopul Aradului.

Alături de membri ai Familiei Regale s-au aflat şi reprezentanţi ai Asociaţiei „Amicii Regelui Mihai“, veniţi special pentru acest eveniment.

„Am venit special de la Arad pentru a fi împreună cu Familia Regală, în această zi de sărbătoare, pentru a comemora eroii din Primul Război Mondial“, a spus Alexandru Tiberiu Dekany, copreşedinte al Asociaţiei „Amicii Regelui Mihai“.

O parte dintre reprezentanţii asociaţiei au venit la acest important eveniment pentru naţiunea română, pentru comemorarea eroilor de la Mărăşeşti, dar şi pentru Regina Ana, pe care unii dintre ei au avut onoarea să o cunoască personal.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.