Ziarul electronic al arădenilor

Principele Radu a lansat la Arad „Povestea Castelului Peleș“

Principele Radu și-a lansat, luni, la Arad, cartea-album „Povestea Castelului Peleș“, volum apărut la Editura Curtea Veche.

Evenimentul a avut loc la Librăria „Corina“, iar cartea a fost prezentată de Tiberiu Dekany, copreședintele Asociației „Amicii Regelui Mihai“ Arad.

La lansare a participat un numeros public, printre care s-au numărat personalități din administrația locală, Biserica Ortodoxă, mediul universitar, precum lideri ai unor organizații.

Principele Radu a spus că, după Palatul Parlamentului din București și după Castelul Bran din Brașov, Castelul Peleș este cea de-a treia atracție turistică a României, fiind vizitat anual de sute de mii de turiști.

„Istoria Castelului Peleș începe în vara anului 1866, când Carol I, nou-venitul domnitor al României, a vizitat pentru prima dată micul sat de munte care avea să devină peste ani orașul Sinaia. Încântat de frumusețea zonei, el a decis să ridice în aceste locuri o reședință de vară pentru familia sa.

Pentru aceasta a vândut o moșie din Germania și din banii obținuți a cumpărat la Sinaia, în anul 1872, o suprafață mlăștinoasă de teren de 1.000 de pogoane, unde în anul următor au început lucrările de asanare și de stabilizare a terenului“, a spus Principele Radu.

„Povestea Castelului Peleș“ a fost lansată la Bookfest, în București, și la Curtea de Argeș.

Următoarele lansări vor avea loc la Ateneul Român, în 13 iunie, la Iași, în 20 iunie, precum și la Brașov, Câmpina și Ploiești, în 23 iunie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.