Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Primul român care a votat la aceste alegeri parlamentare

romanMinisterul Afacerilor Externe a anunţat că prima prezentare a unui român la vot s-a făcut în diaspora, încă de sâmbătă seară.

Reprezentanţii MAE au făcut anunţul pe pagina de Facebook a instituţiei, unde au publicat şi o fotografie cu primul român care a votat la alegerile parlamentare din 2016 prin metoda clasică, excluszând din discuţie, desigur, votul prin corespondenţă, introdus în premieră în acest an.

Primul cetățean român care a votat în străinătate a fost înregistrat la secția de votare din Auckland, Noua Zeelandă, acolo unde votarea a început sâmbătă seară, la ora 20.00 ora României.

Din cauza diferenţei de fus orar, primii care au ocazia să voteze sunt cei aproape trei mii de români care locuiesc la Antipozi.

În Noua Zeelandă s-au deschis urnele la ora locală 7.00, când în România încă era sâmbătă, ora 20.00.

La Auckland a fost organizată o singură secție de vot, care se va închide duminică dimineață la ora 10.00 ora României, informează Digi 24.

UPDATE

Primul român care a votat la alegerile parlamentare din acest an, la secţia deschisă în Auckland, a postat apoi pe pagina sa pe Facebook un mesaj în care spune că a decis că are cu cine şi a adăugat: ”Avem 1-0 în lupta contra celor de la PSD. Aşa că, la treabă România”.

Cristian Iacob, primul român care şi-a exercitat votul la alegerile parlamentare, a postat, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care şi-a anunţat prezenţa la vot şi un selfie în secţia de votare.

„…nu cu mult timp în urmă, într-o galaxie relativ îndepărtată 🙂 Primul vot de pe planetă 🙂 Am decis că #amcucine. Avem 1-0 în lupta contra celor de la PSD. Aşa că, la treabă România :)”, a scris Cristian Iacob pe Facebook.

Postarea acestuia a strâns zeci de comentarii, atât pozitive, cât şi negative. Oamenii au scris mesaje de felicitare, dar au existat şi mesaje prin care cei din ţară l-au acuzat pe românul care a avut primul vot la alegeri că a votat pentru o ţară în care nici măcar nu trăieşte.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.