Ziarul electronic al arădenilor

Primul deces al unui pacient din România infectat cu noul coronavirus UPDATE 2 A fost confirmat și al treilea deces

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18 martie la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova.

Potrivit sursei citate, pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

În legătură cu gestionarea acestui caz  procurorii din Filiaşi au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor după ce, în perioada 15-19 martie, membri ai conducerii spitalului din localitate şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, iar ca urmare bărbatul a răspândit infecţia cu coronavirus. În urma incidentului, 23 de cadre medicale sunt izolate la domiciliu, iar secţia de primiri urgenţe a fost închisă.

UPDATE

Al doilea deces din cauza COVID-19 confirmat pe teritoriul României

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – Bucureşti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

UPDATE 2

Duminică seara s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 şi în data de 20 martie 2020  transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Pacientul avea afecţiuni cronice preexistente, diabet, hipertensiune arterială.

În urma anchetei epidemiologice nu s-a constatat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.