Ziarul electronic al arădenilor

Primul aparat pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus de la Arad, funcțional de joi

Conform informării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, aparatul Real Time PCR tip Bioneer a fost montat în laboratorul instituției în termen de doar 24 de ore de la livrare, cu ajutorul specialiștilor din partea firmei producătoare.

În noaptea de marți spre miercuri au fost procesate primele probe, cu valoare de probe-test, sub supravegherea acelorași specialiști, de către un efectiv de patru medici din partea Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad și a unui cadru medical din partea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Probele – test continuă pe parcursul zilei de miercuri, urmând ca începând de joi să înceapă testările propriu-zise pentru depistarea infecției cu noul coronavirus.

Aparatul are o capacitate maximă de până la 160 de teste pe zi.

În cursul zilei de joi va ajunge la Arad încă un aparat Real Time PCR pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus, complet echipat, achiziționat din fonduri ale Ministerului Sănătății, Județului Arad și din sponsorizări.

Acest aparat va fi montat în clădirea unde a funcționat laboratorul de anatomie patologică din cadrul fostului Spital Municipal Arad.

De asemenea, în perioada următoare vor ajunge și celelalte componente ale aparatului Real Time PCR primit de la compania de stat Unifarm.

Aradul va avea, astfel, trei aparate PCR funcționale care vor asigura capacitatea de testare necesară.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.