Ziarul electronic al arădenilor

Primim spre publicare. Scrisoare deschisă către PSD-iștii cu funcții

Domnilor PSD-isti cu functii, va scrie un membru simplu, unul de la talpa partidului, unde majoritatea dintre voi nu se mai uita decat in campaniile electorale si atunci, de multe ori, cu un fel de compatimire.

Am ajuns in acest partid la invitatia deputatului Caprar, eu provenind dintre nationalisti. Deci nu sunt un social-democrat pur sange, dar pe parcurs cred ca am devenit, neuitand filonul nationalist din care am plecat si din care cred ca inca mai fac parte.

Înainte de asta am incercat sa il contactez pe domnul senator Fifor, dar se pare ca nationalistii nu il prea impresioneaza si nu am reusit sa ajung la o discutie cu dansul. Am fost acceptat mai greu de unii dintre cei cu functii, crezand probabil ca am venit sa fur o functie… nu-i asa domnule consilier Varcus?

Ma bucur ca am fost acceptat usor de membrii simpli si de catre tineret, mai putin de cateva „piti“ de partid, care nu ma impresioneaza deloc. Am colaborat foarte bine cu acestia simtind ca totusi oamenii sunt uniti si sunt o familie social-democrata.

Am colaborat bine, chiar foarte bine, cu domnii deputati Caprar, Tripa, Todor care m-au ascultat de fiecare data si m-au ajutat de cate ori a fost nevoie pentru partid, pentru interese personale nu i-am sunat nici macar o data. Cu domnul senator nu pot sa zic ca am avut multe colaborari, el fiind mai greu abordabil de un simplu membru.

Cand a fost sef de campanie i-am cerut prietenia pe Facebook si nu mi-a fost acceptata. Nu voiam sa ma laud ca am la prieteni un ministru sau unul cu rang inalt din conducerea partidului de la centru, voiam doar sa am acces mai usor la materialele distribuite in campania electoral.

Au fost doua campanii, din pacate pierdute de noi, dar care nu m-au descurajat, ba din contra m au indarjit. Sunt mot din Apuseni si poate sunt mai patimas. Am fost cot la cot cu colegii prin toate cartierele Aradului, unde am vazut cu adevarat spiritul de echipa al membrilor PSD, mai putin a catorva consilieri locali care nu s-au prea obosit nu stiu din ce motive.

Poate erau prea sus sa se coboare in strada cu membrii si simpatizantii si cu parlamentarii care au fost la fel ca noi din usa in usa sau cum se spunea door to door. Le multumesc tuturor in special pensionarilor si tinerilor.

Nu am intrat in biserci si bisericute din partid, pentru ca nu m-au interesat barfele si pozitionarile nimanui. Am venit mai rar pe la sediu, daca nu am fost apelat si nu a fost  nevoie de mine, dar cand a fost nevoie am raspuns prezent. Sincer, nu stiu nici acum care cu care era pozitionat si nu ma intereseaza.

Cum am spus la conferinta municipal, cred ca 90% din membri si simpatizanti nu suntem nici oamenii lui Caprar, nici oamenii lui Fifor, nici ai lui Tripa, nici ai lui Todor, suntem PSD-isti, doar atat.

Auzisem zvonuri, atat din presa, cat si de la unii sau altii, ca la varf nu este tocmai OK buna intelegere intre parlamentari, dar nu m-au interesat si am crezut ca sunt chestii trecatoare, vorba ardeleanului „binele cu rau se mananca si dulcele cu amar”… În orice familie exista certuri si impacari.

Apoi a venit bomba pe care am aflat-o din presa, cu descinderi, mascati si procurori DNA. Am sustinut atunci public, si sustin si acum, ca nu cred in aceste dosare si ca totul este o facatura, o porcarie care sper ca se va dovedi intr-un final ca a fost o executie.

Apoi am inceput sa aud tot felul de barfe,  nu in partid cat de la oameni care nu aveau nimic cu partidul. Ca executia a fost din interior, ca este o lupta acerba in partid, intre parlamentari etc. Cand mai multi oameni iti spun aceste lucruri iti pui un semn de intrebare si tinzi sa le crezi. Eu nu am vrut sa le cred, dar cel putin partea cu luptele s-a adeverit. Nu am dorit initial sa ma pozitionez de o parte sau alta din respect pentru colegii parlamentari, dar cand a devenit clar ca este nevoie de pozitionare sau de plecare din partid m-am pozitionat de partea deputatului Caprar, pentru ca eu cred in loialitate, pentru ca daca el a avut incredere in mine si m-a invitat in partid mi s-a parut normal sa fiu de partea lui, pentru ca am simtit asta ca o datorie, iar daca as fi facut invers cred ca nu m-as fi putut uita in oglinda si m-as fi simtit ca un tradator.

A urmat conferinta municipal, unde l-am votat pe domnul senator Fifor candidat la Primaria Aradului, atat eu, cat si toti din sala, pentru ca am crezut ca este omul potrivit pentru batalia dura care va urma. Abia atunci am simtit cat de mare este batalia in interiorul filialei. Cred ca daca se depunea atata efort de catre conducerea filialei in frunte cu parlamentarii la ultimele doua tururi de alegeri castigam alegerile in Arad cu 80%.

Au luat cuvantul toti parlamentarii si atunci am aflat ca noi astia de la talpa partidului, astia fara functii care suntem buni in campanii, nu avem dreptul de a ne vota conducerea judeteana. M-a deranjat acest lucru, m-a deranjat rau pentru ca auzisem declaratiile domnului presedinte interimar Ciolacu ca trebuie coborat si la talpa partidului pentru a reforma partidul. Se pare ca au fost spuse doar asa sa dea bine la televizor. Dupa ce fiecare din cei trei parlamentari au luat cuvantul, ultimul care a ramas a fost presedintele filialei, care ne-a confirmat celor prezenti in sala ca domnul senator Fifor va candida pentru functia de presedinte al filialei. Atunci a fost o alta lovitura, care noua, membrilor simpli, ne-a confirmat zvonurile si barfele. Nu inteleg nici acum domnule senator Fifor de ce nu v-ati asumat asta in fata noatra a filialei, pentru ca mai devreme cu doua-trei minute, ati avut cuvantul?

Nu inteleg de ce nu ati spus clar ca vreti asta? Cu toate astea v-am votat toti din sala pentru candidatura la Primaria Aradului, fara nici un vot impotriva si fara nici o abtinere.

Apoi, dupa cateva zile, sa vad ca sustineti povestile cu blatul intre Caprar si  Falca. Unde era blatul cand dumneavoastra erati candidatul votat de filiala? De ce nu ne-ati spus atunci de blat, poate ca voiam dovezi, poate ca le aveati sau nu, dar trebuia sa vi le asumati in fata colegilor. Asa era normal, asa era barbateste. Asteptam atata barbatie de la un om care este senator, fost ministru al Apararii, al Internelor… Unde sunt barbatii adevarati, fost prim-ministru si vicepremier.

Pacat ca nu ati facut asta. Ce ati reusit in final este ca ati rupt filiala PSD in doua. Va amintesc un lucru „intr-un razboi nu exista invinsi sau invingatori, exista doar victime”, iar victimele suntem noi, aia fara functii, aia care am luat m…a impreuna cu voi, desi vina noastra a fost doar ca v-am urmat, v-am sustinut si ne-am pus obrazul pentru voi astia cu functii.

Ne-am convins prietenii, rudele, colegii si cunoscutii sa puna stampila pe PSD si acum ne cer explicatii si lamuriri.

De unde sa le dam pentru ca nu le stim? V-ati spalat rufele in public si in mediul online. Noi stim atata cat stiu si cei care ne cer lamuriri. Suntem oameni care ne-am cladit reputatia si respectul intr-o viata si ne doare sa ni le pierdem pentru ca am crezut in voi si am incercat, de cele mai multe ori am si reusit, sa ii facem sa creada in voi, astia cu functii. Multi dintre noi au plecat, multi vor mai pleca si voi veti ramane sa va bateti pentru functii intr-o filiala goala. Partidul va pierde, poporul va pierde. Oare conteaza asta pentru voi, astia cu functii? Tradarile si bataliile interne ne-au injumatatit procentele in votul oamenilor.

Bravo, puteti sa mergeti si mai jos in ritmul asta. Mergeti, dar fara noi….

Marea boala a PSD, executiile din interior. Partidul a ajuns aici nu din cauza luptelor cu rivalii politici, cat datorita razbunarilor si tradarilor duse intre colegi.

Maine veti ajunge toti cu dosare facute tot de voi, unii altora. Pai daca e asa, de ce sa mai ramanem? Sa avem si noi dosare contrafacute, sa fim in rand cu voi?

Semnati foi cu razvratiri in partid, apoi nu le mai recunoasteti, va tradati liderii, va sapati colegii sa fie dati jos din functii, culmea functii pe care nu le vreti, dar vreti sa va vedeti colegii cat mai jos, pentru a va arata superioritate, va faceti dosare pe banda rulanta si apoi pozati in victime, culmea ca pozati in victime voi aia vinovati.

Și, apropo de independenta filialelor? Uunde este? Atata timp cat voi hotarati in forurile superioare sa va votati doar voi intre, voi astia cu functii? Un fel de rotire a cadrelor comunista.

De ce nu strergeti din sigla partidului cuvantul DEMOCRAT, pentru ca democratie inseamna votul majoritatii nu al minoritatii? Atunci stim de un lucru si care raman in partid isi asuma asta.

Am mai vazut astfel de partide care au uitat de democratie si acum nu mai sunt. Nu ar fi PSD primul. Parasutarile de la centru sunt inca o dovada in plus ca filialele nu au libertatea de a  alege sa fie reprezentati de un om dintre ei, un om al lor. Voi aia de la centru nu aveti incredere in membrii vostri din teritoriu. Atunci noi de ce am avea incredere in voi?

Nu ca in alte partide nu ar fi la fel, dar noi v-am ales pe voi si acest partid, tocmai pentru a nu fi la fel ca ei.

As dori sa aveti inceredere in noi astia, fara functii, cum avem noi inceredere in voi, astia cu functii, si sper ca Bunul Dumnezeu sa va dea minte si intelepciune macar in ultimul ceas, desi  ma indoiesc de asta, ma incapatanez sa cred.

P.S. Acum sa astept dosarul?

Nicu Nistor,

un membru fara functii

fost vicepresedinte PDSR

fost presedinte OT PDSR

fost presedinte OT PRM

fost prim-vicepresedinte Organizatia Judeateana PRU.

comentarii