Ziarul electronic al arădenilor

Primim spre publicare: Festivitate de absolvire la școala din Tauţ

tautGALERIE FOTO Elevii clasei a VIII-a din localitatea arădeană Tauţ și-au luat, vineri, rămas bun de la colegi şi profesori, lacrimile fiind nelipsite de la festivitatea de absolvire.

Absolvenții clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială Tauţ s-au despărțit de profesorii care le-au îndrumat pașii în ultimii ani, de colegii cu care au împărțit atât bucurii cât și supărări și se pregătesc acum de o nouă etapă a vieţii, anii de liceu.

În cadrul festivității, elevii absolvenţi ai gimnaziului au desfășurat, conform tradiţiei, ceremonia de înmânare a cheii către colegii din clasa a VII-a.

Așa cum era de așteptat, școlarii nu și-au putut stăpâni emoțiile.

Părinţi, bunici, rude, prieteni cu buchete de flori, toții au fost alături de elevi în acest moment important al vieții lor.

Pentru cei care s-au despărțit de școala gimnazială urmează prima probă a examenului de admitere la liceu, cea la Limba şi literatura română, în 27 iunie.

Ultima probă, cea la Matematică, va fi în 29 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în 1 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00, se vor depune contestaţiile, care vor fi soluţionate în perioada de 2 – 4 iulie. Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 5 iulie.

Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională (75%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).

prof. Dorin Vasonan

foto: Claudia Pleș

CITITI SI: Elevii de clasa a VIII-a intră în vacanţă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.