Ziarul electronic al arădenilor

Primim de la cititori. Doar incompetență la Protecția Consumatorilor Arad…?

Dacă s-ar sesiza instituții competente și ar verifica modul cum se rezolvă plângerile la Arad, ar putea ieși la iveală mult mai mult decât incompetența unui comisar…

Domnul comisar Oancea V., cu girul si sub semnatura comisarului sef adj. dr. ing. Gheorghe Iancu, rezolva din birou un caz clar de inselatorie savarsit de firma S.C. 220V International din Arad. (Ancheta organelor de cercetare va dovedi masluirea probelor si mistificarea adevarului).

Comisariatul de protectie al consumatorilor Aead „rezolva” cazul fara sa stie despre ce era vorba si fara sa vada probele! Il „rezolva”, evident in favoarea firmei din Arad… in urma unei verificari sumare, vizionand o inregistrare transmisa de  reclamat,  SC 220 V International.

Dl. comisar Oancea V. imi raspunde la plangerea formulata de mine astfel: „in urma vizionarii inregistrarii de la momentul despachetarii produsului returnat de dvs, s-a constatat ca existau parti lipsa din produsul reclamat (carcasa exterioare sparta, in urma unui soc mecanic), ceea ce nu face obiectul garantiei produsului reclamat de dvs.”.

Dar minune mare! Produsul (hard disk Western Digital) care este in posesia mea nu are parti lipsa si nici carcasa sparta!!!  Incompetenta crasa!

Deci ce a vizionat dl. comisar??? O facatura de inregistrare!!!  Si, continua in raspunsul sau dl. comisar Oancea: „ Totodata modul de ambalare al produsului a fost necorespunzator, neasigurand o protectie corespunzatoare pe timpul transportului”.

Dar domnia sa nici habar nu avea cum a fost ambalat produsul returnat, dar a citat din cele relatate de  firma reclamata!

I-am transmis prin e-mail d-lui comisar Oancea ca ambalajul, care este si acesta in posesia mea in urma unei solicitari exprese, folie speciala de ambalaj cu bule mari, proteja foarte bine si ca doar intentionat puteai afecta sau degrada Hdd-ul. I-am mai comunicat d-lui comisar si faptul ca acel material de ambalaj mi-a fost returnat si este intepat cu acul si distrus… dar degeaba!

Am transmis si eu un filmulet, pentru a deschide ochii si mintea domnului comisar Oancea, despre cum se poate mistifica adevarul stapanind tehnologia actuala.

Filmuletul meu era inregistrat cu telefonul… eu nefiind specialist ca cei de la 220V International… (se pare specialisti si-n frauda…).

Prin raspunsul la revenirea mea, prin care solicitam analizarea tuturor probelor si ascultarea ambelor parti, domnul comisar Oancea imi transmite, culmea, ca nu a putut viziona trimiterea mea! Dar totusi nu m-a contactat sa retransmit sau sa-i dau detalii… sau indicatii. Nu a fost curios si a inchis cazul!

Totul s-a rezolvat rapid fara sa fiu intrebat sau consultat despre ceva!!! Dl. comisar Oancea a ingurgitat tot ce-a primit din partea firmei reclamate, le-a digerat rapid, luase deja colebilul, si a emis sentinta!

Ce este la fel de ciudat, este ca  dl. comisar Oancea nu a tinut deloc cont nici de faptul ca  eu comunicasem anterior firmei SC 220V International ca produsul vandut de ei, hard disk Western Digital, este defect si a fost verificat de o firma de specialitate din Cluj Napoca.

De asemenea nu l-a interesat de ce firma, contrar regulilor si contrar celor precizate   telefonic, cum ca eu trebuie sa returnez produsul iar ei imi inapoiaza banii, au trimis ei un curier, asa… tam-nesam?!  Dl. comisar Oancea… n-a vazut, n-a auzit nimic… de la mine !

Voi reveni, cu detalii, cu copii ale trimiterilor mele si raspunsurile halucinante ale d-lui comisar Oancea V. supervizate de dl. comisar sef adj. dr.ing. Gheorghe Iancu.

Va voi tine la curent cu mersul evenimentelor, cu expertizele comandate, cu actiunile din Justitie, pentru ca voi da in judecata atat firma 220 V International, cat si OPC Arad. (Inselatorie, distrugere de probe, fals in declaratii, indeplinire defectoasa a sarcinilor de serviciu, abuz in serviciu…)

De asemenea, va voi anunta data emisiunilor (probabil la Antena 3 si Realitatea) in care se va dezbate acest caz. Dupa aceasta faza voi reveni cu rezultatul audientelor la ANPC si Guvernul Romaniei.

Pana atunci faceti si voi ceea ce imi recomanda mie dl. comisar Oancea… „aveti incredere” in Comisariatul Judetean pentru Protectia consumatorilor Arad!

„Va garantam ca Autoritatea Nalionala pentru Proteclia Consumatorilor supravegheaza permanent piata si se asigura de respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor”.

Altfel spus dormiti linistiti…ANPC vegheaza…

Vai de noi consumatorii daca suntem aparati in acest mod si vai de voi aradenii daca aveti „lupul… cioban la stana”!

Ing. Alfredo Drăgan

Notă: actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul materialelor transmise de cititori spre publicare, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.